Stockholms stad, Enheten för prevention och familjebehandling

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Välkommen till oss

Här får du möjlighet att stötta familjer på Kungsholmen som är i behov av råd och stöd i föräldraskapet. 
Vår enhet arbetar utifrån ett systemorienterat- och nätverksinriktat förhållningssätt. Arbetssätt och metoder ska om möjligt utgå från evidensbaserade metoder och praktik.

Föräldramottagningen ingår i Enheten för prevention och familjebehandling, som är en del av socialtjänsten inom Kungsholmens stadsdelsförvaltning. I enheten ingår även preventionssamordnare, fältassistenter, familjebehandlare, skolsocionomer och enhetschef.

Vi erbjuder

Som familjebehandlare får du ett utvecklande och stimulerande arbete på en stabil arbetsplats med engagerade och erfarna kollegor. Du kommer att ha regelbundet kvalificerad handledning och kortare och längre vidareutbildningar erbjuds utifrån verksamhetens behov.

Din roll

Insatsen vänder sig till föräldrar med barn i åldrarna 0-20 år som är i behov av råd och stöd i föräldraskapet. Innehållet i samtalen kan handla om funderingar kring rutiner, regler och konflikthantering. Samtalen kan även handla om att ge stöd till föräldrar i att vägleda sina barn kring skola, kompisar och hur man förstår sitt stora eller lilla barns signaler och beteende. Råd- och stöd samtal är en frivillig insats till föräldrar och är därmed också begränsat i antalet samtal som erbjuds.

Idag har Kungsholmens stadsdelsförvaltning ett samarbetsavtal med BB-Stockholm Family (BMM och BVC-verksamhet) enligt ett familjecentrerat arbetssätt, vilket innebär att en del av stödsamtalen är förlagd i deras lokaler på Fridhemsplan.

I rollen ingår även att samverka med olika professioner så som öppna förskolan, förskola och skolan med informationsspridning samt metodstöd. Det preventiva arbetet kan även innebära att driva och utveckla föräldrastödet ihop med samarbetspartners samt förbereda och hålla i olika föräldrastödsutbildningar.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har: socionomexamen och grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1-utbildning). Du har arbetat minst fem år med målgruppen föräldrar, barn och ungdomar och god kännedom om socialtjänstens arbete med barn och ungdomar.

Meriterande: Det är meriterande om du har en vidareutbildning i systemiskt familjearbete. Det är även meriterande om du har arbetat med BBIC, Komet, ABC, Skilda världar och MI.

Vi lägger särskild vikt vid följande förmågor och färdigheter:

Självgående och strukturerad: Som person behöver du ha en hög förmåga att arbeta självständigt, med en god förmåga att planera och driva ditt arbete framåt. 
Flexibel: Du är både ansvarsfull, flexibel och lyhörd i ditt arbete. Samarbetsförmåga: Du har en mycket god förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer både på arbetsplatsen, med samarbetspartners och i arbetet med de familjer du möter.  Engagerad: Du är engagerad och intresserad av verksamhetsområdet, har en vilja och förmåga att ta ansvar för helheten i verksamheten och intresse av metod- och verksamhetsutveckling.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/957
Kontakt
  • Katarina Eriksson, enhetschef, 08-50808838
Facklig företrädare
  • Frida Vernström, Akademikerförbundet SSR, 0850808694
Publicerat 2024-02-20
Sista ansökningsdag 2024-03-05

Tillbaka till lediga jobb