Bromma SDF, Enheten för arbete och försörjning , Mottagning Fös

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Mottagningsgruppen ekonomiskt bistånd är en del av Enheten för Arbete och Försörjning som består av 27 medarbetare. Mottagningsgruppen består sammanlagt av 9 socialsekreterare och arbetet leds av en biträdande enhetschef.
I mottagningsgruppen ingår även budget- och skuldrådgivning, vräkningsförebyggande arbete samt s.k slussen bestående av två socialsekreterare. Slussens uppdrag är att ta alla ärenden efter att mottagningen genomfört nybesöket. De upprättar förändringsplan samt har utrymme att ge mer stöd åt enskilda personer, vilket har lett till att fler kommit ut i självförsörjning.
Nu söker vi en socialsekreterare till vräkningsförebyggande arbete då vår nuvarande medarbetare går vidare till annat uppdrag. Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse.
Till stöd i arbetet finns en mentor samt att enheten har en metodutvecklare . Medarbetarna ses som en förutsättning och resurs för det goda arbetet vi genomför.

Arbetsbeskrivning

Vräkningsförebyggande arbete syftar till att motverka vräkningar i Bromma stadsdel. Medborgarna ska bibehålla sitt förstahandskontrakt och därmed en fortsatt stadigvarande boendesituation. Uppsökande arbete samt täta kontakter med både medborgare, hyresvärdar samt kronofogdemyndigheten ingår i uppdraget. Intern samverkan mellan olika enheter inom förvaltningen är av stor vikt när det gäller att förebygga vräkningar. I uppdraget ingår även handläggning av ekonomiskt bistånd till hyresskulder, varför det är meriterande att du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning. 

Vi söker dig som är nyfiken, engagerad och positiv och som har förståelse för uppdraget.. Tempot kan ibland vara högt då det kan inkomma flera komplicerade men spännande ärenden.

Kvalifikationer


Du har socionomexamen och det är önskvärd att du har tidigare erfarenhet av arbete inom socialtjänst och handläggning av ekonomiskt bistånd. Det är önskvärt att ha erfarenhet av Stockholms stads Paraplysystem.
Enheten präglas av arbetsglädje, god gemenskap och lyhördhet. Vi är just nu med och tävlar om stadens kvalitetsutmärkelse. Välkommen till oss!Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5356
Kontakt
  • Tarja Inoue, 08-50806084
Facklig företrädare
  • Kamilla Lantz, Vision, 076-1206999
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb