Järva SDF, Avdelningen för stadsutveckling, medborgarservice och fritid

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Nu har du möjlighet att söka ett jobb där du kan påverka och göra skillnad för medborgarna inom Järva stadsdelsområde genom övergripande strategiskt utvecklingsarbete.

Uppdraget som enhetschef

Utvecklingsenheten är en av fem enheter inom avdelningen för Stadsutveckling, medborgarservice och fritid (SUMF). Som enhetschef leder och fördelar du arbetet inom utvecklingsenheten vilket bland annat innefattar avdelningens planerings- och uppföljningsprocesser, kvalitetssäkring, processledning, omvärldsbevakning, projektstöd och hantering av tjänsteutlåtanden för avdelningen. Du ansvarar för personal, budget och verksamhet på din enhet och bidrar till avdelningens utveckling och måluppfyllelse. Som enhetschef har du en operativ roll och du kommer ha en drivande roll i team med andra medarbetare inom avdelningen eller i utvecklingsenheten. Samarbete med andra avdelningar och förvaltningar samt bolag är också en del av arbetet. Arbetet inom enheten är baserat på stadens kvalitetsprogram och ska stödja och förenkla för avdelningens enheter att arbeta med utvecklingsfrågor. Allas insats är viktig och genom dialog och samverkan bidrar du och dina medarbetare till en hållbar, innovativ och attraktiv stad.

I ledarskapet är du en förebild och en normsättare för förvaltningens värderingar genom att hantera krav och förväntningar från både ledning, chefer och medarbetare på ett professionellt sätt. Du främjar en god arbetsmiljö och skapar goda förutsättningar medarbetare att ta ansvar, ha inflytande och delaktighet utifrån sin kompetens. Tillsammans med dina medarbetare bidrar du till samhällsnytta genom att skapa värde för stadsdelens invånare i enlighet med verksamhetens uppdrag och mål.

Vi erbjuder dig

Här ges du möjlighet till personlig utveckling samt till delaktighet och inflytande på arbetsplatsen. Då både enheten och rollen är relativt nya finns det möjlighet att påverka innehållet i dessa. Hos oss får du härliga kollegor som har roligt på jobbet. Vi hjälper varandra och värnar den goda arbetsmiljön. Vi arbetar för en frisk och hälsosam miljö genom att erbjuda friskvårdssubvention och möjlighet till semesterväxling. Vi erbjuder även ett utbildningsprogram för nya chefer samt chefsutveckling centralt i staden.

Arbetsplatsbeskrivning

Utvecklingsenheten inrättades den 1 juli 2023 i samband med sammanläggningen av Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning och Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. För tillfället har enheten två medarbetare och en chef och har sin arbetsplats i Kista men i rollen kommer du röra dig inom hela Järvaområdet. Du kommer ingå i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med fyra andra enhetschefer och en avdelningschef.  

Enheterna inom avdelningen har ansvar för Stadsutveckling (stadsmiljö, kultur & event, och näringslivsfrågor), Medborgarservice (medborgarkontor, medborgarvärdar och stadsdelsmammor), Arbete och studier (Framtidenshus, arbetsmarknadsinsatser och feriejobb), Fritid 10-15 år (bland annat ungdomsgårdar, parklekar, verksamhet 10-12 år, fritid för alla, HBTQi och KTT).

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som:

- har relevant högskoleutbildning
- har arbetat inom en politiskt styrd organisation.
- har erfarenhet av verksamhetsuppföljning och kvalitetsarbete.

Det är meriterande om du har arbetat som chef inom någon eller flera av avdelningens verksamhetsområden. Likaså om du har erfarenhet av projektledning, processledning och utredningsarbeten.

Du är trygg i dig själv och tydlig i din kommunikation med andra. I situationer där andra blir stressade är du den som behåller ett lugn och fattar beslut som driver arbetet framåt. Du har ett strukturerat arbetssätt, är självgående, och mål- och resultatorienterad. Som ledare motiverar du dina anställda med energi och optimism för att främja drivna och självständiga medarbetare. Du har förmågan att se helheten och förstår vikten av ett fungerande samarbete med såväl interna som externa samverkanspartners, för att hitta bra lösningar för verksamheten och våra brukare. Du är proaktiv och drivande i utvecklingsarbete.

Din ansökan och rekryteringsprocessen 

När du gör din ansökan kommer du få besvara ett antal urvalsfrågor som ligger till grund för vårt fortsatta urvalsarbete. I ditt personliga brev vill vi enbart att du beskriver kortfattat varför du stämmer bra in på vad vi efterfrågar i annonsen och varför du är intresserad av just den här tjänsten. Vi vill även att du berättar vad du kan bidra med utifrån dina tidigare erfarenheter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Järva
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5327
Kontakt
  • Adrian Göransson, Avdelningschef, 08-50801282
  • Erica Risberg, HR-konsult, 08-50803372
Facklig företrädare
  • Karin Wrannvik, Ledarna, 076-1290750
  • Dick Moren, SACO, 0850840622
  • Patrick Ruth, SSR, 0850803491
  • Thomas Lundsten, Vision, 0850801431
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb