Stockholms Stad, Socialförvaltningen, Kompetenscenter Vuxna

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Socialförvaltningen i Stockholms stad har en övergripande och samordnande roll för socialtjänstens individ och familjeomsorg och funktionshinderområdet. Här skapas goda förutsättningar för att möta invånare i behov av socialtjänstens stöd. I nära samarbete med stadsdelsförvaltningarna bidrar vi till en modern, digital, rättssäker, likställd och kunskapsbaserad socialtjänst och vi har ett starkt utvecklingsfokus. Inom förvaltningen erbjuds ett stort utbud av stödinsatser till stadens invånare och utbudet förändras utifrån stockholmarnas behov och stadsdelsförvaltningarnas önskemål. Arbetet sker ofta i nära samverkan med andra myndigheter, civilsamhälle och näringsliv. Socialförvaltningen ansvarar också för stadens serverings- och tobakstillstånd och utför tillsyn.

Arbetsplatsbeskrivning
Kompetenscenter vuxna ska stödja stadsdelsförvaltningarnas arbete och innefattar områdena hemlöshet och boendefrågor, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning, missbruk och beroende, våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck, lex Sarah, stöd till anhöriga och frågor som rör nyanlända. Enheten ger även stadens medarbetare utbildning i Motiverande samtal och romsk inkludering. På kompetenscenter vuxna arbetar nio utredare, två MI-utbildare, två romska brobyggare och arbetet leds av en enhetschef.

Information om projektet
År 2012 beslutade regeringen om en samordnad och långsiktig strategi som ska stärka romers rättigheter. Den ska ses som en förstärkning av minoritetspolitiken och gäller under åren 2012 till 2032. Den utgår från de mänskliga rättigheterna med särskild betoning på principen om icke-diskriminering. Målgruppen är framförallt romer som befinner sig i ekonomiskt och socialt utanförskap. Kvinnor och barn är särskilt prioriterade.

Staden har en central roll i arbetet att förbättra romers situation eftersom kommuner ansvarar för verksamheter som är avgörande för romers möjligheter till inkludering i samhället. Strategins fem huvudsakliga inriktningsmål är utbildning, arbete, bostad, hälsa och social omsorg och trygghet samt kultur och språk.

För ett projekt som löper över tre år ska socialförvaltningen anställa tre brobyggare. Det övergripande syftet med projektet är att stärka den romska gruppens förtroende för socialtjänsten. I den tidsbegränsade anställningen ingår att på 25%, under tre terminer gå Socialstyrelsens framtagna utbildning på Södertörns högskola Utbildning för brobyggare med romsk språk- och kulturkompetens - Socialstyrelsen. Anställningen inleds med en introduktion till Stockholms stad och specifikt stadens socialtjänst. Därefter kommer varje brobyggare att vara lokaliserad i en stadsdelsförvaltning, Farsta, Enskede-Årsta-Vantör eller Skarpnäck.

Din roll som brobyggare
Som brobyggare ligger ditt uppdrag i att stärka bemötande, förtroende och kunskaper om den romska minoritetens kultur och särskilda status inom socialtjänsten. I rollen ingår också att verka för att återupprätta och stärka romers förtroende för och tillit till socialtjänsten och stadens kommunala verksamheter. Som brobyggare kommer du att fungera som en länk mellan socialtjänsten och romska gruppen.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har

  • goda kunskaper i romani samt kulturkompetens för den romska målgruppen
  • goda kunskaper i det svenska språket

Det är meriterande om du har

  • kännedom om minoritetslagstiftningen
  • erfarenhet av arbeta inom socialtjänsten
  • goda kunskaper i Officepaketet

Som brobyggare hos oss behöver du vara relationsinriktad eftersom du kommer att ha många olika kontakter med olika människor samt ha en god samarbetsförmåga. Du bör ha ett gott omdöme i hanteringen av olika typer av frågor. Slutligen är det viktigt att du är serviceinriktad då det är viktigt att vara positiv, tillmötesgående och att vilja hjälpa andra och vara lösningsfokuserad. Förutom att du bör ha förtroende inom de olika romska grupperna behövs intresse, vilja och tålamod att arbeta med långsiktig förändring inom socialtjänst och förvaltning. Projektet styrs av en projektplan och styrgrupp och kommer följas upp och utvärderas vilket förutsätter att du har förmåga att arbeta målinriktat och utifrån uppsatta arbetsuppgifter.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Vad erbjuder vi?
Vi tillämpar flexibel arbetstid och det finns möjlighet till friskvårdsersättning. Läs gärna mer om våra förmåner här.

Din ansökan
I ditt personliga brev vill vi enbart ha information som styrker eller förtydligar hur du uppfyller kvalifikationerna, samt motiverar varför du söker den här tjänsten hos oss.

I samband med din ansökan får du svara på ett antal frågor som ligger till grund för vårt fortsatta urvalsarbete för den här specifika tjänsten.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad Heltid, tidsbegränsad anställning
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3521
Kontakt
  • Andrea Grönberg, Enhetschef , 08-50825152
  • Anders Höglund, Rekryteringskonsult , 08-50811703
Facklig företrädare
  • Therese Dersten, SSR , 08-50840621
  • Per Broman, Vision , 08-50825580
  • Kristofer Pasquier, SACO , 08-50825082
Publicerat 2023-07-13
Sista ansökningsdag 2023-07-30

Tillbaka till lediga jobb