Stockholms Stad, Arbetsmarknadsförvaltningen, Jobbtorg Stockholm

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade
arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.

Vill du veta varför du borde arbeta hos oss? Klicka här för att se en film om Arbetsmarknadsförvaltningen och vårt uppdrag!

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsmarknadsförvaltningen arbetar för att främja de nationella minoriteternas kultur och språk och skapa delaktighet och inflytande i frågor som berör de nationella minoriteterna. Stockholms stad har sedan länge bedrivit arbete med romsk inkludering och detta är ett prioriterat område. Brobyggarverksamheten är ett viktigt verktyg i stadens arbete för att tillgodose romers rättigheter och har funnits på arbetsmarknadsförvaltningen sedan 2014.

Jobbtorg Unga är en verksamhet på arbetsmarknadsförvaltningen som erbjuder stöd och vägledning till unga mellan 16 till 29 år som varken studerar eller arbetar och är folkbokförd i Stockholms stad. Det finns fyra Jobbtorg som riktar sig till unga arbetssökande. Dessa ligger i Skärholmen, Vällingby, Kista och Globen.

Jobbtorg Unga söker två stycken romska brobyggare som ska arbeta uppsökande gentemot unga romer i åldern 16-29 år som varken arbetar eller studerar. En tjänst är placerad på Jobbtorg unga Skärholmen där brobyggaren kommer få arbeta i flera områden i södra Stockholm. Den andra tjänsten är placerat på Jobbtorg unga Kista där brobyggaren kommer få arbeta i flera områden i norra Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag kommer i stor del bestå av att söka upp och sedan motivera och länka vidare unga romer mellan 16-29 år till studier eller arbetsmarknadsinsatser. Du kommer att jobba ute i stadens olika verksamheter och ha ett nära samarbete med övriga professioner på Jobbtorg unga med kopplingar till målgruppen.

Du kommer att få en introduktion på din arbetsplats där du bland annat får information om hur det är att arbeta i en kommun. Det kommer finnas tid för dig att lära dig uppdraget i samarbete med övrig personal i ditt team på jobbtorget. Du kommer också få ta del av utbildningar i metoder och verktyg som används på jobbtorgen i mötet med aspiranter.

Viss kvälls- och helgarbete förekommer i tjänsten.

Anställningarna sker inom ramen för ett projekt där tjänsterna löper under 12 månader

Kvalifikationer

 • Gymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Goda kunskaper inom romsk kultur
 • Vana att hantera dator och Office-paketet.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och i skrift.

Meriterande

 • Att kunna tala och förstå romanes är en stark merit.
 • Kännedom om minoritetslagstiftningen.
 • Erfarenhet av praktik eller annan arbetslivserfarenhet.

Som person söker vi dig som är:

 • Relationsskapande
 • Initiativrik
 • Flexibel
 • Självgående
 • Duktig på att samarbeta

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du bör kunna se relationer ur sitt rätta perspektiv dvs. att skilja på privatperson och yrkesroll samt kunna sätta gränser. Du ska kunna agera som förebild för ungdomar och do ska kunna relatera till dig.

Övrigt

Vi har som policy att som en del i anställningsprocessen kontrollera nyanställda som arbetar med barn och unga mot polisens belastningsregister. Du beställer själv registerutdraget från polisen.

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/672
Kontakt
 • Nazar Atli Youssouf, enhetschef Jobbtorg Kista, nazar.atli@stockholm.se
 • Petra Hörnqvist, enhetschef Jobbtorg Unga Kista, petra.hornqvist@stockholm.se
 • Ulrica Aleite, enhetschef Jobbtorg Skärholmen, ulrica.aleite@stockholm.se
Facklig företrädare
 • Malin Appelkvist, Kommunal, 08-50833657
 • Helen Saeidpour, SSR, 08-50835662
 • Rafael Szoppe, Vision, 08-50849152
Publicerat 2023-02-06
Sista ansökningsdag 2023-03-13

Tillbaka till lediga jobb