Stockholms Stad, Södermalm SDF, Förskoleområde 2

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Förskoleområde 2 består av tio förskolor och en öppen förskola som är lokaliserade på Södermalm, i Gamla stan och i Hammarby Sjöstad. Alla förskolorna ligger nära lekparker, grönområden och kommunikationer.
Samtliga tio verksamheter har egna lekgårdar och måltiderna tillagas dagligen av våra egna kockar. Förskolorna har en gemensam stuga på Långholmen, för utflykter, lek och utforskande i skog och mark.
Nu söker vi förskollärare till Förskoleområdet som vill bidra till att fortsätta utveckla våra verksamheter tillsammans med barn, kollegor och vårdnadshavare.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål. Vår välorganiserade dagsstruktur, som utgår från barnens delaktighet och inflytande, utgör grunden för vårt pedagogiska arbete. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Vi ser också den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling. Som förskollärare i Förskoleområde 2 kommer du att verka i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar.

KvalifikationerVi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. Du har kunskap om och intresse för HBTQ-frågor.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Du är en god kommunikatör och van användare av digitala verktyg. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, kan kommunicera förskolans arbete internt och externt och är väl förtrogen med att leda samtal, aktiviteter och planering. Du tycker om att leda och motivera andra och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Du har en helhetssyn över verksamheten och kan ta dig an rollen som samordnare. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Övrigt

Du behöver kunna arbeta heltid, 40 timmar per vecka, och inom ramtiderna 06.30-18.30.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform månad
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/439
Kontakt
  • Alexandra Dahlberg, 0850812257
  • Marja Wallskog Stobin, 085081212185
Facklig företrädare
  • Cecilia Bross, Lärarförbundet, cecilia.bross@edu.stockholm.se
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-07

Tillbaka till lediga jobb