Stockholms Stad, Södermalm SDF, Förskoleavdelningen, Förskoleområde 2

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning


Din arbetsplats blir inom förskoleområde 2, Hammarby sjöstads och Maria Gamla stans förskolor. Förskolorna i område 2 har direkt närhet till stad, natur och kultur vilket också blir en naturlig och inkluderad del i vår utbildning och undervisning.

Uppdraget gäller under kortare tidsperiod som antigen vikarie eller verksamhetsstöd för en barngrupp. Viktig personlig egenskap är att vara flexibel och ha god samarbetsförmåga samt att du har praktisk erfarenhet av att arbeta i barngrupp och team. Tillsammans med ordinarie kollegor följer ni planerad utbildning och ger barnen rikliga möjligheter att på ett lekfullt sätt få lära att lära.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans läroplan och verksamhetsmål. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

 

Kvalifikationer

Du ska ha en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som barnskötare och vana att dokumentera. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela förskolan och enheten. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.
Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 230109
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm , Hammarby sjöstad
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/436
Kontakt
  • Marja Wallskog Stobin, 0850812185
Facklig företrädare
  • Bengt-Olof Olsson, Kommunal, 08-50812253
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-07

Tillbaka till lediga jobb