Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Uppföljningsenheten

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Arbetsplatsbeskrivning
Avdelningen för utveckling och samordning ska bidra till att skapa bästa möjliga förutsättningar att genomföra utbildning av hög kvalitet för barn och elever. Avdelningen består av IKT-enheten, FoU-enheten och uppföljningsenheten. Avdelningen sitter centralt i lokaler på Hantverkargatan, Kungsholmen.

Uppföljningsenheten arbetar med bland annat myndighetshandläggning som rör grund- och gymnasiesärskola och tilläggsbelopp. I enhetens uppdrag ingår även att ge stöd till skolor och att utvärdera och analysera utbildningsresultat och skolkvalitet. Vi sitter centralt i lokaler på Hantverkargatan, Kungsholmen.

Vi söker nu en handläggare med psykologkompetens till mottagandeteamet på uppföljningsenheten, på heltid eller på deltid. Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat under maj-november 2022 med anledning av att en av våra ordinarie handläggare är tjänstledig. Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningsperioden.

 

Arbetsuppgifter
Uppföljningsenhetens mottagandeteam handlägger ärenden och granskar skriftliga underlag inför beslut om mottagande i grundsärskola samt tillhörigheten till målgruppen för gymnasiesärskola. I arbetet ingår också att göra bedömningar som ligger till grund för beslut om ersättning till skolan för elever med intellektuell funktionsnedsättning.

I mottagandeteamet arbetar 4 handläggare på heltid fördelat på två psykologer och två specialpedagoger. I arbetet förekommer regelbundet kontakter per telefon och mejl med skolledning i kommunala och fristående skolor samt med vårdnadshavare. 

Den huvudsakliga arbetsuppgiften innebär att granska och bedöma ansökningar samt att ta fram beslutsunderlag. Bedömningsarbetet genomförs både självständigt och i nära samarbete i teamet. Teamet har daglig kontakt och gemensam sambedömning minst två gånger per vecka. Arbetet innebär också administrativa uppgifter som huvudsakligen sker i digitala system. För att trivas med arbetet är det viktigt att du har intresse för myndighetshandläggning och juridiska frågeställningar.

Handläggarrollen ställer höga krav på språklig och analytisk förmåga samt noggrannhet, effektivitet, kvalitet, ansvarstagande, kommunikation och samarbete. Det är viktigt att kunna analysera en stor mängd skriftligt underlag samt väga samman komplex information som leder fram till väl underbyggda beslut. Stor vikt läggs vid att de beslut som fattas ska vara etiska och rättssäkra.

 

Kompetens och erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • psykologutbildning
  • kunskaper om intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser och andra funktionsnedsättningar
  • erfarenhet av utredning av intellektuell funktionsnedsättning
  • intresse av myndighetshandläggning god vana vid att arbeta med dokumentation i digitala system
  • mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

  • psykologlegitimation
  • god kunskap och erfarenhet av utredningar som rör elever i grundsärskola, gymnasiesärskola och andra skolformer samt av arbete inom skolan
  • kunskaper om och erfarenhet av övergripande förvaltningsarbete, myndighetsutövning eller motsvarande
  • erfarenhet av motsvarande handläggning inom en politisk styrd organisation.


Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser: Du är noggrann, stabil och uthållig samt har en god språklig analytisk förmåga. Du arbetar strukturerat och ser till att planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vidare väger du samman komplex information och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslutstagande såväl skriftligt som muntligt. Då arbetet innehåller många kontaktytor är det viktigt att du är en lyhörd och kommunikativ person som uppskattar att samarbeta med andra människor. Du är samtidigt lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att utföra dina arbetsuppgifter effektivt i nära och god samverkan med andra internt och externt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.





Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 220501 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1817
Kontakt
  • Helene Moquist (enhetschef), 0850833417
  • Natalia Lind (psykolog), 0850833813
Facklig företrädare
  • Leif Pilevång, Sveriges Psykologförbund (SP), , 08-56706410
  • Dick Morén, SACO-rådet i Stockholms stad, 08-50840622
Publicerat 2022-03-24
Sista ansökningsdag 2022-04-07

Tillbaka till lediga jobb