Relationsvåldscentrum Väst

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Vi står inför en spännande förändring. För att möta dagens och framtidens behov går Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning samman och bildar Järva stadsdelsförvaltning 1 juli 2023. Vill du vara med på vår resa?

Om Relationsvåldscentrum (RVC) väst

RVC väst arbetar med stödsamtal och behandling för vuxna personer som utsatts för eller utövat våld i nära relation inkl. hedersrelaterat våld och förtryck samt barn som upplevt våld vars förälder/föräldrar får eget stöd hos RVC väst. RVC väst startades under 2018 som ett led i att Stockholms stad ska erbjuda ett samordnat och likvärdigt stöd som bygger på evidensbaserade metoder till våldsutsatta och våldsutövare oavsett var i staden man bor. Det finns totalt fyra RVC i Stockholm stad.

RVC väst är placerade i nyrenoverade och rymliga lokaler i Spånga Centrum. RVC väst vänder sig till personer boende i stadsdelarna Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista, Bromma och Hässelby-Vällingby. Det är Spånga-Tensta SDF som har huvudmannaskapet för verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som behandlare på RVC väst kommer du arbeta med stödsamtal och behandling till vuxna personer som utsatts för eller utövat våld i nära relationer samt barn som upplevt våld. RVC väst erbjuder både individuella stöd-/behandlande samtal samt gruppbehandling till våldsutsatta och våldsutövare. Tjänsten innefattar också stöd under rättsprocessen till vuxna personer som gjort polisanmälan om våld i nära relationer.

RVC arbetar utifrån ATV, Ickevåldsgrupp och gruppbehandling för våldsutsatta utifrån Utväg Skaraborgs modell, Trappan-samtal och Här och nu-samtal. För vuxna personer kan behandlingsuppdragen antingen ske efter biståndsbeslut från Relationsvåldsteamen eller genom att klienten på egen hand kontaktar RVC. Alla samtal med barn som upplevt våld är biståndsbedömda av BoU-enheterna.

Du kommer att ingå i ett team ihop med sex andra behandlare och en biträdande enhetschef. Du kommer arbeta självständigt men rollen ställer också krav på god samarbetsförmåga med ex. socialsekreterare i Relationsvåldsteamen, BoU och Polisen. RVC väst tillhör Relationsvåldscentrum och beroendeenheten där även myndighetsutövning och öppenvård för beroende ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med stödsamtal/behandling, helst med personer som utsatts för och/eller utövat våld i nära relation eller samtal med barn som upplevt våld.

Grundutbildning i psykoterapi (steg 1 eller motsvarande), utbildning i ATV, Utväg och/eller Trappan-modellen är meriterande.

Som person så är du trygg i dig själv, lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du behöver vara bekväm med att arbeta utifrån uppdrag som fattas i samband med myndighetsutövning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Befattningstitel är Familjebehandlare.

Vikariat till och med december 2022. Intervjuer kan ske löpande.

Tillsättning sker förutsatt att erforderliga beslut fattas.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1230
Kontakt
  • Johanna Holmqvist, enhetschef, 0850803203
Facklig företrädare
  • Kristina Wennström, Vision, 08-50803537
  • Katja Khan Halin, SSR, 08-508 03 138
  • Dick Moren, SACO, 0850840622
Publicerat 2022-03-03
Sista ansökningsdag 2022-03-24

Tillbaka till lediga jobb