Stockholms Stad, Socialförvaltningen, Mikamottagningen

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Socialförvaltningen i Stockholms stad har en övergripande och samordnande roll för socialtjänstens individ och familjeomsorg och funktionshinderområdet. Här skapas goda förutsättningar för att möta invånare i behov av socialtjänstens stöd. I nära samarbete med stadsdelsförvaltningarna bidrar vi till en modern, digital, rättssäker, likställd och kunskapsbaserad socialtjänst och vi har ett starkt utvecklingsfokus. Inom förvaltningen erbjuds ett stort utbud av stödinsatser till stadens invånare och utbudet förändras utifrån stockholmarnas behov och stadsdelsförvaltningarnas önskemål. Arbetet sker ofta i nära samverkan med andra myndigheter, civilsamhälle och näringsliv. Socialförvaltningen ansvarar också för stadens serverings- och tobakstillstånd och utför tillsyn.

Stockholms Stad, Socialförvaltningen, Behandlingsenheten, Mikamottagningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Socialförvaltningen har ett stadsövergripande ansvar för socialtjänsten i staden.

I socialtjänstavdelningen ingår verksamheter som vänder sig direkt till stadens medborgare och erbjuder dygnet runt-vård samt myndighetsutövande, uppsökande och rådgivande verksamheter. Avdelningen har arbetat fram och implementerat en värdegrund som stöd i det dagliga arbetet. Våra ledord är resultat, evidens och samverkan.

Mikamottagningen vänder sig till personer från 18 år som har sex mot ersättning och/eller skadar sig med sex eller är utsatta för människohandel för sexuella ändamål samt anhöriga till ovan nämnda grupp. Målgruppen är heterogen beträffande kön, könsidentitet, sexuell identitet, ålder, erfarenhet av missbruk, etnisk- och socioekonomisk bakgrund och psykisk hälsa.

Verksamheten arbetar med råd- och stödsamtal, praktisk hjälp, uppsökande arbete i gatumiljö och på internet. Verksamheten är även ett kunskapscentrum som erbjuder utbildning och konsultativt stöd till yrkesverksamma. En viktig del i arbetet är att samverka med och länka till andra relevanta aktörer utifrån målgruppens behov. Mikamottagningen arbetar dagligen med bemötandefrågor.

Verksamheten är samlokaliserad och samarbetar med Mika Hälsa, som tillhör Region Stockholm beroendevård. Där arbetar två barnmorskor på heltid, gynekolog, psykolog och psykiater på konsultbasis.

Från och med 2021 har Socialförvaltningen ett utökat uppdrag att i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholm bygga upp i ett länsövergripande samarbete i arbetet mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål eller sexuellt våld. Mikamottagningen är tillsammans med KAST, Regionkoordinatorerna och Ungdomsjouren viktiga delar i samarbetet som leds av en projektledare.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med socialt uppsökande arbete i miljöer där prostitution och människohandel för sexuella ändamål förekommer och stödsamtal. Tjänsten är fördelad på minst 50% uppsökande arbete på kvällar, nätter och helger. Det uppsökande arbetet planeras löpande utifrån samverkan med polisen och kräver flexibilitet till kvälls- och nattarbete. Den övriga tiden kommer du arbeta med samtal med mottagningens klienter. I arbetet ingår också rådgivning, länkning till andra i samhället, hjälp i kontakt med myndigheter samt praktiskt stöd. Som anställd på Mikamottagningen arbetar du också med samverkan internt, regionalt och nationellt, med kunskapsspridning, bedriva metodutveckling i enlighet med senast tillgänglig kunskap. I ditt arbete kommer du att samarbeta både med kollegor i staden och externa samarbetspartners. Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du ska ha erfarenhet av att hålla stödsamtal, gärna inom socialtjänstens öppenvård och erfarenhet uppsökande arbete. Du ska ha gedigen kunskap om våld, sexuell utsatthet och trauma.

Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Eftersom arbetet oftast innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

B-körkort ett krav

Intervjuer kommer att ske löpande

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

snarast

Löneform

enligt kollektivavtal

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100

Ort

Södermalm

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2020/4899

Kontakt

  • Pia Ringkrans, enhetschef tel 0850825717

Facklig företrädare

  • Per Broman, Vision tel 08-508 25 580
  • Therese Dersten, SSR tel 08-508 25 308

 

 

 




Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform enligt kollektivavtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1006
Kontakt
  • Pia Ringkrans, 0850825717
Publicerat 2022-02-25
Sista ansökningsdag 2022-03-13

Tillbaka till lediga jobb