Stockholms Stad, Miljöförvaltningen

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Om miljöförvaltningen

Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Arbetsområdena är varierande och omfattar både luft- och vattenkvalité, inomhusmiljö, mathygien, trafikbuller, förorenade områden, kemikalier och avfall. Miljöförvaltningen är också ansvarig för att samordna stadens energieffektiviserings- och klimatarbete med bland annat miljöbilar i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Förändringarna i avfallslagstiftningen har medfört ett ökat behov av tillsynsinsatser inom avfallsområdet. Erfarenheterna från branschen visar att det finns ett behov av utökad tillsyn för att motverka fusk och nedskräpning. Samtidigt behövs mer samverkan mellan berörda aktörer och en utvecklad tillsynsmetodik för detta arbete. Miljöförvaltningen söker därför två miljö- och hälsoskyddsinspektörer:

  • Företagsenheten söker en inspektör med inriktning avfallsanläggningar, bygg- och rivningsavfall, masshantering, illegal avfallshantering, avfallstransporter och avfallsexport. Erfarenhet från ett eller flera av dessa sakområden är meriterande.

 

  • Enheten skola och miljö söker en inspektör med inriktning kommunalt avfall, förebyggande av avfall, nedskräpning, illegal avfallshantering och avfallstransporter. Erfarenhet från ett eller flera av dessa sakområden är meriterande.

Arbetet är variationsrikt och består av att planlägga och genomföra inspektioner samt att ge råd och anvisningar till verksamheter och allmänheten. I ditt arbete kommer du ha en nyckelroll i att utveckla strategiska tillsynsinsatser på förvaltningen. I arbetet har du nära kontakt med representanter för de objekt som vi bedriver tillsyn över, och samverkar med bland annat andra förvaltningar och myndigheter, såväl inom staden som externt. Detta ger stora samverkansytor. I tjänsterna ingår att skriva beslut, besvara remisser, hantera andra ärenden relaterade till tillsynen samt att arbeta självständigt med tillsynsärenden i vårt ärendehanteringssystem ECOS. Även andra områden inom förvaltningen kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Du ska ha naturvetenskaplig- eller ingenjörsutbildning omfattande minst 3 år med inriktning mot avfallshantering, samhällsbyggnadsteknik, miljöteknik och/eller miljö och hälsoskydd samt ha:

  • Kunskap om miljölagstiftning med inriktning avfall
  • Kunskap om avfallsflöden
  • God förmåga att kommunicera på svenska, både muntligt och skriftligt.

Vi utgår från att du har flerårig erfarenhet av arbete inom avfallsområdet antingen kommunalt eller privat alternativt erfarenhet från myndighet, som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet av utredningsarbete och projektledning samt arbete med illegal avfallshantering.

 Vi söker dig som är initiativtagande, självgående och analytisk. Du är prestationsorienterad, tar ansvar för din uppgift och kan själv strukturera angreppsättet. Arbetet planerar, organiserar och prioriterar du på ett effektivt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar bra med andra människor och har lätt för att skapa kontakter. Ser mervärden i samverkan, och delar med dig av din kunskap och erfarenhet.

I din kommunikation är du tydlig. Du säkerställer att ditt budskap når fram, att förväntningar är klara för berörda parter och du anpassar kommunikationen utifrån mottagare. Under pressade situationer är du stabil och kontrollerad, och har förmågan att skilja på det personliga och professionella. Du är flexibel och kan anpassa dig till ändrade omständigheter.

 Vi erbjuder

Miljöförvaltningen med cirka 250 anställda är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt i Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med både bred och djup expertkunskap. Vi har vida flexramar och satsar på hälsa och friskvård. Du blir en del av en framåtsträvande verksamhet där vi arbetar för en frisk och hälsosam miljö.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt öveneskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/198
Kontakt
  • Katariina Parker, 0850828944
  • Peter Brådenmark, 0850828169
Facklig företrädare
  • Luis Lopez, Vision, 08-50827929
  • Pia Holmström, SACO, 08-50828763
Publicerat 2022-01-14
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Tillbaka till lediga jobb