Stockholms Stad, Kristinebergsskolan

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Krisitinebergsskolan är en av Kungsholmens kommunala grundskolor med ca 650 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolan är vackert belägen i området runt Kristinebergs slott med anor från 1800-talet. I skolans natursköna omgivning har vi tillgång till Äppelparken och andra grönområden som används i den dagliga verksamheten och lockar till lek och rörelse. Kristinebergs tunnelbanestation och Kristinebergs IP är grannar med skolan. Vi har lokaler som inbjuder till lustfyllt lärande och är anpassade både för skol- och fritidsverksamheten. Skolan har ett eget tillagningskök som serverar mycket god och varierande mat av ekologiska råvaror. Vi
har engagerad och ambitiös personal som utvecklar verksamheten med goda resultat. Nu hoppas vi att just du vill vara med oss och utveckla vår skola vidare in i 2020-talet. Varmt välkommen med din ansökan.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är erfaren, examinerad och legitimerad lärare mot fritidshem med inriktning idrott, du är väl insatt i skolans och fritidshemmets styrdokument och uppdrag. Du är ansvarskännande, initiativrik och empatisk samtidigt som du är en tydlig ledare som har lätt att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare har du förmågan att se alla elever och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar samt bidra till ett lärande under hela dagen. Du ska ha erfarenhet av att att arbetat som legitimerad lärare i fritidshem med några års arbete i skola och fritidshem. Du har erfarenhet av att arbeta i elevgrupper där alla elever är inkluderade, du har erfarenhet och har arbetat aktivt med strukturpedagogik, positiv förstärkning, kartläggning och färdighetsträning för att stötta elever med t ex koncentrationssvårigheter. Du måste kunna förstå, prata och skriva flytande svenska. Du har erfarenhet av och vilja att utveckla skolans rastverksamhet samt eftermiddagsverksamheten på fritidshemmet. Du måste vara flexibel, vilja arbeta i arbetslag och ha lätt för samarbete, vara lösningsfokuserad och se möjligheter framför hinder, strukturerad och kunna sätta gränser. Du kan och vill delta i samt leda rörliga aktiviteter, som t ex bollsporter, dans, olika lekaktiviteter, under raster och fritidstid. Du är trygg, lugn och stabil och har kunskap och erfarenhet av att arbeta lågaffektivt. Du bygger relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du kommer att tillhöra ett av arbetslagen i årskurs F-3 som består av grundskolelärare, lärare mot fritidshem/fritidspedagoger, fritidsledare och barnskötare. Ni arbetar gemensamt för att utveckla skolans och fritidshemmets uppdrag. I detta ingår att ansvara för att fritidshemmets undervisning utgår från läroplanen och våra lokala styrdokument. Samtliga medarbetare ansvarar för att i samverkan bidra till elevers lärande, erbjuda elever varierande möjligheter och arbetssätt att förankra och utveckla sina förmågor. Samverkan är ett nyckelbegrepp i vårt arbete där helhetssyn på undervisning, lärande och omsorg ingår. På våra fritidshem vill vi att eleverna får en meningsfull fritid med utgångspunkt från deras behov, intressen och erfarenheter. Vi vill skapa ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med eleverna och deras vårdnadshavare. Vi arbetar med elevaktiva utvecklingssamtal som utgår från
fritidshemmets årshjul med sociala förmågor.
Tjänsten är en semestertjänst, heltid, arbetstider enligt ett s k rullande schema kan förekomma, måndag till fredag.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare mot fritidshem, med inriktning idrott. Minst fyra års erfarenhet av det som beskrivs i annonsen. 
Övrigt

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 220401
Löneform Individuell
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristineberg, Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/189
Kontakt
  • Lena Granholt, 0850832415
Publicerat 2022-01-14
Sista ansökningsdag 2022-01-28

Tillbaka till lediga jobb