Stockholms Stad, Hässelby-Vällingby SDF, Avd för barn och unga

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.
Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.
Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.

Inom Avdelningen barn och unga pågår ett förändringsarbete mot en innovativ och hållbar socialtjänst som ligger i linje med idéerna för en ny socialtjänstlag. Tillsammans inom avdelningen arbetar vi för att nå våra mål för att kunna göra skillnad för barn och unga. Vårt arbete är ständigt under utveckling och förbättring. Just nu pågår ett arbete med att utveckla en modell för tidigt socialt stöd inom socialtjänsten för barn och unga. Arbetet kommer att pågå fram till 2022. Målet med arbetet är att barn och unga ska få tidigt samordnat stöd genom arbetssätt och insatser som är lättillgängliga, håller hög och jämn kvalité, bygger på kontinuitet och ser barn och unga i en helhet. Arbetet sker i samverkan med Uppdrag psykisk hälsa (UPH) i Stockholms län, UPH på Sveriges kommuner och regioner (SKR), Research Institutes of Sweden (RISE) samt Socialförvaltningen i Stockholm stad.

Om pilotverksamheten
För att bedriva förändringsarbetet har medel från stadens sociala investeringsfond beviljats  för att starta en pilotverksamhet i form av en ”mini-socialtjänst”, Socialtjänst Vällingbyteamet. Det innebär att piloten hanterar alla orosanmälningar, ansökningar och utredningar och insatser gällande barn och unga 0-18 år som bor i Vällingby. Pilotverksamheten startade i september 2020 och testar nya arbetssätt och insatser där socialsekreterare har en bredare och flexibel roll och med samverkan med skola, förskola och polis.

Vi söker nu en socialsekreterare/familjebehandlare som vill vara med i detta spännande innovationsarbete.

Arbetsuppgifter
Som medarbetare i ”socialtjänst Vällingbyteamet”, har du en viktig roll i att forma de nya arbetssätt som testas inom verksamheten.[SA1]  Det erbjuds ett varierat arbete som innefattar myndighetsutövning enligt SoL och LVU, råd och stöd, uppsökande arbete och behandling. Syftet med att medarbetare har flera funktioner är att familjer inte ska behöva träffa många olika medarbetare i sin kontakt med socialtjänsten. En viktig del i arbetet kommer att bestå av tät samverkan med andra aktörer såsom förskola, skola, polis och BUP.

Du kommer erbjudas stöd och utbildningar och spännande nätverk. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka ditt arbete i en dynamisk organisation med öppet och tillåtande klimat.

Socialtjänst Vällingbyteamet befinner sig nu på det sista projektåret vilket innebär att året kommer ha stort fokus på att utvärdera arbetet och undersöka vilka delar av arbetssätten som kan implementeras i ordinarie verksamhet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad socionom, har aktuell erfarenhet av att utreda barn och unga inom socialtjänstlagen, kunskap om behandlingsarbete. Det är meriterande om du har utbildning inom systemteori och barnsamtal samt erfarenhet av Signs of Safety och BBIC.

Som person i pilotverksamheten är det viktigt att du motiveras av att arbeta i en föränderlig och flexibel arbetsmiljö. Du vill arbeta inom en innovativ verksamhet där arbetsgruppen gemensamt utforskar och tar lärdom av de nya arbetssätt som testas. I ditt bemötande är du serviceinriktad, lugn och tillmötesgående. Du behöver ha förmåga att kunna arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt men även kunna fungera ihop med arbetsgruppen och övriga samverkansaktörer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Flexibla arbetstider där kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl. ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hässelby-Vällingby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/172
Kontakt
  • Brita Svensson, 0850804242
Facklig företrädare
  • Hélène Bagge Österlund, Vision , 072-231 40 02
  • Mikael Jarnlo, SSR, 08-508 05 257
Publicerat 2022-01-14
Sista ansökningsdag 2022-01-28

Tillbaka till lediga jobb