Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Hjulsta grundskola

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare i fritidshem/fritidspedagoger:

 • Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
 • Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
 • Erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter.
 • Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.

Arbetsplatsbeskrivning

Hjulsta grundskola har sedan ett år tillbaka en helt ny skolledningen med stor erfarenhet av förändring och utveckling, där rektor har prisats ett flertal gånger och där det finns en stor erfarenhet av att skapa ett fritidshem i världsklass!

Hjulsta grundskola är en F-9 skola med drygt 400 elever. Många elever kommer från olika kulturer och de flesta har svenska som sitt andra språk, vilket berikar, utvecklar och utmanar vår vardag. Skolledningen består av rektor, två biträdande rektorer, en administrativ chef och en personalgrupp på ungefär 84 personer varav cirka hälften är lärare. Vi har ett komplett elevhälsoteam bestående av fyra specialpedagoger, två kuratorer, skolsköterska, Syv och skolpsykolog. 

Våra elever ska ges möjlighet att utveckla sitt bästa jag, med goda kunskaper och väl utvecklade förmågor inför framtiden. Vi som arbetar på Hjulsta grundskola vill göra skillnad, och med stort engagemang och stor kunskap arbetar vi tillsammans. 

Nu fortsätter vi vårt gemensamma utvecklingsarbete mot högre måluppfyllelse. Vi vill att alla som arbetar här tycker att samarbete, lösningsinriktat förhållningssätt och flexibilitet är framgångsfaktorer för att komma så långt som möjligt i elevernas utveckling. Med prestigelöshet och lagarbete går det mesta att lösa! 

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta primärt i åk 2 där du samverkar med fritidshemslärare och lärare. Tillsammans med dina kollegor medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande lärmiljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. I samverkan med arbetslaget skapar du en strukturerad och god pedagogisk miljö under skoltid och fritidstid.

Varje elev ska ges möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Vi strävar alltid efter att arbeta med olika lärmiljöer både under skoltid och fritidstid.

Du deltar och är aktiv i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt grundskolans läroplan, det centrala innehållet för fritidshemmet samt skolans verksamhetsmål. Viktigt är att kunna leda en elevgrupp i olika aktiviteter, både lek, utevistelse, skapande och sociala sammanhang. Du arbetar också aktivt med att stödja elevernas förmåga och vilja till ansvar och inflytande. En stark meriterande faktor är mycket goda kunskaper inom IKT.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag där du ges möjlighet att utveckla en fritidsverksamhet med syfte och mål att erbjuda eleverna en meningsfull, stimulerande och utmanande fritidsverksamhet. Utgångspunkten ska alltid bottna i läroplanens syfte och det centrala innehållet för fritidshem.

 I uppdraget ingår att under skoldagen samarbeta med lärare och bidra till att öka elevernas måluppfyllelse. Samtliga klassrum är utrustade med Active Boards och eleverna har tillgång till digitala enheter.

I tjänsten ingår inte undervisning i något ämne  och tjänsten är en vanlig semestertjänst, alltså inte ferietjänst!


 
 
Kvalifikationer

 • Du är legitimerad lärare i fritidshem eller motsvarande.
 • Du har ett par års erfarenhet av arbete i skola och/eller fritidshem.
 • Du är insatt i arbetet med extra anpassningar.
 • Du är en tydlig ledare, organiserad, välstrukturerad, lyhörd och viktigast av allt – en lagspelare.
 • Du är engagerad i ditt uppdrag och brinner för att leda eleverna i deras utveckling både kunskapsmässigt och socialt.
 • God förmåga att skapa bra relationer med elever och vårdnadshavare.
 • Du trivs med att leda och driva utvecklingsfrågor inom fritidshemmet.
 • Lösningsinriktad och har förmåga att skapa god stämning och god arbetsmiljö.
 • Du kan simma.

        Du talar och skriver på svenska obehindrat.

 

Vid rekrytering kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och goda referenser. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig.

Du ska vid eventuell anställning kunna uppvisa aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/170
Kontakt
 • Sofia Montgomery, 0850841356
Facklig företrädare
 • Carolina Öystilä, carolina.oystila@edu.stockholm.se
Publicerat 2022-03-29
Sista ansökningsdag 2022-04-12

Tillbaka till lediga jobb