Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Observatorielundens skola

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Observatorielundens skola är en kommunal F-9-skola med ca 540 elever, centralt belägen vid Odenplan, Observatorielundens park och Stockholms stadsbibliotek. Skolan startade 2014 och har en personalstyrka på ca 70 personer, bestående av lärare, fritidshemspersonal, elevhälsa, servicepersonal och skolledning.

Observatorielundens skola är stor om man utgår från antal elever och uppdelningen av stadier på fyra adresser vid Odenplan, men liten sett till antalet klasser. Det lilla i det stora präglar skolans kultur och är något både elever och personal värnar om. Vi är kvalitetsmedvetna och vill det absolut bästa för våra elever. Våra medarbetare strävar hela tiden efter att eleverna ska ha så goda förutsättningar som möjligt och nå så långt det går. Vi skruvar ständigt på kvaliteten och gör vår yttersta för att utveckla verksamheten och förbättra lärmiljöerna. Vi är välutrustade digitalt - alla elever från årskurs 4 har en digital enhet, många klassrum har smartboards och vi har ett mediotek. Vår vision är: Observatorielundens skola är en skola för alla. Hos oss ska alla elever få en god och likvärdig utbildning och utveckla sin fulla potential. Våra ledord är: engagemang, meningsfullhet och utveckling.

Uppdrag

Som speciallärare eller specialpedagog hos oss bidrar du med din kompetens till hela skolans utveckling. Du samverkar med elever, personal och vårdnadshavare för att åstadkomma tillgänglig lärmiljö och hög måluppfyllelse för alla elever. Du arbetar både strategiskt och operativt och ser elevhälsoarbetet som allas angelägenhet. Tillsammans med skolans elevhälsoteam utvecklar och utformar du det främjande, förebyggande och åtgärdande elevhälsoarbetet på skolan på organisation-, grupp- och individnivå. Du arbetar nära skolans arbetslag samt ingår i elevhälsoteamet.

Vi söker dig som:

- är utbildad speciallärare eller specialpedagog och har erfarenhet av arbete på lågstadiet

- är driven, ansvarsfull, strukturerad, lösningsfokuserad och handlingskraftig

- har god förmåga och erfarenhet av att bidra till utveckling av hela skolans kompetens inom det specialpedagogiska området

- har lätt att skapa goda relationer och att samarbeta med andra

- är väl förankrad i skolans styrdokument och aktuell forskning

- har goda kunskaper om tillgängliga lärmiljöer och vill driva och utveckla detta arbete på skolan för varje elevs bästa

- är skicklig på pedagogisk dokumentation och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift

- har erfarenhet av att handleda personal

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-03-04 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7279
Kontakt
  • Hanna Sjögren, hanna.sjogren@edu.stockholm.se
Facklig företrädare
  • Luis Giusti, Lärarförbundet, luis.giusti@lararforbundetavdelning.se
  • Ida Storoni, ida.storoni@edu.stockholm.se
Publicerat 2021-12-09
Sista ansökningsdag 2021-12-23

Tillbaka till lediga jobb