Stockholms stad

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Socialförvaltningen i Stockholms stad har en övergripande och samordnande roll för socialtjänstens individ och familjeomsorg och funktionshinderområdet. Här skapas goda förutsättningar för att möta invånare i behov av socialtjänstens stöd. I nära samarbete med stadsdelsförvaltningarna bidrar vi till en modern, digital, rättssäker, likställd och kunskapsbaserad socialtjänst och vi har ett starkt utvecklingsfokus. Inom förvaltningen erbjuds ett stort utbud av stödinsatser till stadens invånare och utbudet förändras utifrån stockholmarnas behov och stadsdelsförvaltningarnas önskemål. Arbetet sker ofta i nära samverkan med andra myndigheter, civilsamhälle och näringsliv. Socialförvaltningen ansvarar också för stadens serverings- och tobakstillstånd och utför tillsyn.

Arbetsplatsbeskrivning

Socialförvaltningen har ett stadsövergripande ansvar för socialtjänsten i staden. I socialtjänstavdelningen ingår verksamheter som vänder sig direkt till stadens medborgare och erbjuder dygnet runt-vård samt myndighetsutövande, uppsökande och rådgivande verksamheter. Avdelningen har arbetat fram och implementerat en värdegrund som stöd i det dagliga arbetet. Våra ledord är resultat, evidens och samverkan.

Mikamottagningen vänder sig till personer från 18 år som har sex mot ersättning och/eller skadar sig med sex eller är utsatta för människohandel för sexuella ändamål samt anhöriga till ovan nämnda grupp. Målgruppen är heterogen beträffande kön, könsidentitet, sexuell identitet, ålder, erfarenhet av missbruk, etnisk- och socioekonomisk bakgrund och psykisk hälsa.

Verksamheten arbetar med råd- och stödsamtal, praktisk hjälp, uppsökande arbete i gatumiljö och på internet. Verksamheten är även ett kunskapscentrum som erbjuder utbildning och konsultativt stöd till yrkesverksamma. En viktig del i arbetet är att samverka med och länka till andra relevanta aktörer utifrån målgruppens behov.


Mikamottagningen är HBTQ-certifierad och arbetar dagligen med bemötandefrågor. Verksamheten är samlokaliserad med Mika Hälsa, som tillhör Region Stockholm beroendevård. Där arbetar en barnmorska på heltid, gynekolog, psykolog och psykiater på konsultbasis. De patienter som kommer till Mika Hälsa har erfarenhet av missbruk och/eller sex mot ersättning.


Från och med 2021 har Socialförvaltningen ett utökat uppdrag att i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholm bygga upp i ett länsövergripande samarbete i arbetet mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål eller sexuellt våld. Mikamottagningen är tillsammans med KAST, regionkoordinatorerna och Ungdomsjouren viktiga delar i samarbetet som leds av en projektledare.

Arbetsbeskrivning

Mikamottagningens gruppledare är en del av ledningssystemet och har tillsammans med enhetschef en aktiv del i planering, utveckling och uppföljning av verksamheten. I rollen ingår att arbetsleda verksamhetens 4 socialsekreterare och en administratör i det dagliga arbetet. En förutsättning för att kunna arbetsleda och prioritera utifrån uppdraget och därigenom skapa stabilitet och igenkänning är att du som gruppledare är väl förankrad i stadens uppdrag i arbetet mot prostitution och människohandel och specifikt Mikamottagningens uppdrag.

Arbetet som gruppledare ställer höga krav på gott omdöme, mycket god samarbetsförmåga och en god förmåga att kommunicera så väl i tal som i skrift.

Gruppledaren ansvarar tillsammans med enhetschefen för praktisk planering och genomförande av exempelvis möten, planeringsdagar och verksamhetsutveckling.

I rollen som gruppledare ingår även att vara en del i det direkta klientarbetet.

Som anställd på Mikamottagningen arbetar du med samverkan internt, regionalt och nationellt, med kunskapsspridning, bedriva metodutveckling i enlighet med stadens uppdrag och aktuell tillgänglig kunskap. I ditt arbete kommer du att samarbeta både med kollegor i staden och externa samarbetspartners som till exempel landsting, försäkringskassa, polis, arbetsförmedling. Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är ett krav. Utbildning i MI är meriterande

Arbetet kräver goda kunskaper om, och erfarenhet av att arbeta med våld, sexuell utsatthet och trauma.

Du ska ha goda kunskaper om socialtjänstens organisation, uppdrag och aktuell lagstiftning samt ha erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation.

Erfarenhet av att arbeta med personer utsatta för prostitution och människohandel är meriterande.

Du arbetar självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt och trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

B-körkort är ett krav. Arbetet är i huvudsak förlagt till dagtid, men kan även förekomma kvällar, nätter och helger.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort STOCKHOLM
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7241
Kontakt
  • Pia Ringkrans, 08-508 25 717
Facklig företrädare
  • Per Broman, 08-508 25 580
  • Therese Dersten, 08-508 25 308
Publicerat 2021-12-14
Sista ansökningsdag 2022-01-04

Tillbaka till lediga jobb