Stockholms Stad, Idrottsförvaltningen, Skärholmens sim- och idrottshall

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Genom oss på idrottsförvaltningen skapas förutsättningar för alla stockholmare att kunna vara fysiskt aktiva. Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Allt arbete på idrottsförvaltningen utgår från våra tre kärnvärden: välkomnande – trovärdiga – framåtanda. Vi vill leva som vi lär och verkar för att alla medarbetare ska hitta sitt sätt att må bra. Läs gärna mer om idrottsförvaltningens uppdrag och verksamhet på motionera.stockholm.

Välkommen till en aktiv och mångsidig arbetsplats!

Till vår härliga arbetsgrupp i Skärholmens sim- och idrottshall söker vi en Friskvårdssamordnare.

Skärholmens sim- och idrottshall är en anläggning med 25-metersbassäng, undervisningsbassäng, äventyrsdel för de små barnen, gruppträningssalar och fullt utrustat gym. Vi har två idrottshallar samt motionsrum för bland annat bordtennis. I vår anläggning bedrivs många olika verksamheter genom föreningar, skolor och i vår egen regi.  

Läs gärna mer om våra fina anläggning här

Arbetsbeskrivning

Som friskvårdssamordnare är du drivande i folkhälsouppdraget utifrån det idrottspolitiska programmet. Du har ett samordnande och utvecklande uppdrag där du planerar, kvalitetssäkrar och följer upp anläggningens aktiviteter. Du genomför även anpassade och riktade aktiviteter mot våra prioriterade målgrupper och arbetar på både individ- och gruppnivå. Du har ett nära samarbete med anläggningschef, friskvårdsledare och centrala funktioner på idrottsförvaltningen. En del i arbetet innebär att omvärldsbevaka och skapa externa kontakter för att locka nya besökare och målgrupper, t.ex. genom att samverka lokalt med stadsdelsförvaltningar, skolor, skolhälsan, föreningar och vårdgivare som arbetar med fysisk aktivitet på recept (FaR).

Du är ansiktet utåt för vår verksamhet och levererar högsta service till våra besökare på idrottsanläggningen. Tillsammans har vi i arbetsgruppen ett gemensamt ansvar för att servicen på vår anläggning håller en hög standard. Vi ser till att lokalerna är rena och fräscha och att alla våra besökare känner sig säkra när de vistas i anläggningen. Lokalvård och receptionsarbete ingår i alla våra tjänster.

Hos oss blir du en del av en arbetsgrupp bestående av badmästare, friskvårdsledare och arbetsledare. Vi är tillsammans 12 personer som kommer att bemanna anläggningen mellan kl. 06:00 och kl. 22:45 de flesta dagar i veckan. Vi arbetar i skift, kvällar och helger.

Kvalifikationer

Du har gymnasieutbildning och minst en 1-årig eftergymnasial friskvårdsutbildning eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbetsleda team. Du är utbildad inom gruppträning och är gärna gyminstruktör. Det är meriterande om du har utbildning som träningskoodinator, FaR-ledare eller simlärare. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och kan anpassa din kommunikation efter person och situation. Det är meriterande om du har arbetat med idrottsförvaltningens prioriterade målgrupper och/eller personer med funktionsnedsättning.

Simkunnighet är ett krav och för anställning på Skärholmens sim- och idrottshall krävs även att du klarar ett dyk på 2 meter. 

För att lyckas med uppdraget tror vi att du är initiativrik, entusiasmerande och har ett kontaktskapande arbetssätt. Du drivs och utmanas av att hitta lösningar för att motivera de som inte motionerar att vilja röra på sig.

För att passa hos oss är det viktigt att du tar ett ansvar för helheten på anläggningen, har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och arbetar bra tillsammans med andra. Givetvis är du tillmötesgående och har ett gott bemötande mot såväl besökare som kollegor.

Vid intervjun kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Välkommen med din ansökan! 

Övrigt

För denna anställning tillämpar vi lämplighetsprövning motsvarande skolutdraget och kommer att begära utdrag ur polisens belastningsregister innan tillsättning. Eftersom handläggningstiden är lång ber vi dig att redan nu begära ett registerutdrag därifrån.

På idrottsförvaltningen vill vi leva som vi lär. Vi är en hälsodiplomerad arbetsplats och bedriver ett omfattande internt hälsofrämjande arbete.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7205
Kontakt
  • Lena Hiram, 0850848801
Facklig företrädare
  • Loa Bienen, Vision, 08-508 28 393
Publicerat 2022-01-12
Sista ansökningsdag 2022-01-29

Tillbaka till lediga jobb