Stockholms Stad, Hägersten-Älvsjö SDF, Mälarhöjden-Västertorps förskolor

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. I dag är vi stadens näst största stadsdelsområde med ca 125 000 invånare, och redan 2024 beräknas vi bli störst i staden. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.

Den kommunala förskoleverksamheten hos oss är den största i Stockholms stad och vi arbetar kontinuerligt och systematiskt med verksamhetens utveckling utifrån det kompetenta barnet och en lärande organisation.

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten Mälarhöjden/Västertorps förskolor består av sju förskolor. Tre av dem är belägna i Västertorp och fyra stycken i Mälarhöjden. Alla våra förskolor har egna gårdar, men även nära både till parker och grönområden, samt till kommunikationer. Förskolorna varierar i storlek och läge, men överallt bygger vårt pedagogiska arbete på en positiv barnsyn där pedagoger och barn utforskar, lär och upptäcker tillsammans utifrån barnens intressen.
Vi arbetar i pedagogiska nätverk i enheten, för att reflektera, lära av varandra och få en likvärdig verksamhet på respektive förskola.
Hållbar utveckling är viktigt för oss och i våra kök lagas mat från grunden och med så stor
andel ekologiska och klimatsmarta råvaror som möjligt.
Nu söker vi dig som brinner för att arbeta med våra yngre barn. Men vi söker även barnskötare till flera av våra förskolor, både i Västertorp och i Mälarhöjden.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val.
Vi söker dig som, tillsammans med övriga kollegor på förskolan, kan medverka till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Tjänsterna är på yngrebarnsavdelningar, vilket betyder att du behöver vara medveten om hur viktiga de första åren i förskolan är och tycka att det är roligt och givande att arbeta med de yngsta barnen.
Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans nya läroplan och våra specifika verksamhetsmål, samt deltar aktivt i planering, genomförande, reflektion och utvärdering av arbetet. Just nu ligger vårt fokus i enheten på språkutveckling, med tonvikten på högläsning.
Du tycker att det är viktigt med ett gott samarbete med vårdnadshavare och därför bidrar du till, samt är delaktig vid, föräldramöten och utvecklingssamtal.
I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du självklart engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer

Du ska ha en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan
utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
Du är väl förtrogen med förskolans nya läroplan.
Du vill fortsätta att utvecklas som barnskötare, samt utveckla vår verksamhet tillsammans med ledning, dina kollegor och med barnen.


Vi vill att du har några års erfarenhet av att arbeta som barnskötare i förskolan, samt att du är van vid och har deltagit i pedagogiskt utvecklingsarbete och pedagogisk dokumentation. Erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg är nödvändig, erfarenhet av Skolplattformen, Unikum eller liknande digitala verktyg är meriterande. Vi vill även att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.


Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela förskolan och enheten. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde efter överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hägersten
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7031
Kontakt
  • Per Thunvik, 08-50823149
  • Anne Redmo, 0850823289
Facklig företrädare
  • Kommunal Skärholmen, 010-4429024
Publicerat 2022-01-28
Sista ansökningsdag 2022-03-13

Tillbaka till lediga jobb