Stockholms Stad, Kungsholmen, Enheten för prevention och familjebehandling

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Familjebehandling på Kungsholmen

Familjebehandlarna ingår i enheten för prevention och familjebehandling som är en del av socialtjänsten inom Kungsholmens stadsdelsförvaltning. I enheten ingår även preventionssamordnare, fältassistenter, ungdomsbehandlare och en enhetschef. För närvarande är vi två familjebehandlare, och behöver utöka med ytterligare en familjebehandlare.
Vår enhet arbetar utifrån ett systemorienterat- och nätverksinriktat förhållningssätt. Arbetssätt och metoder ska om möjligt utgå från evidensbaserade metoder och praktik.

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och stimulerande arbete på en stabil arbetsplats med engagerade och erfarna kollegor. Familjebehandlarna har regelbundet kvalificerad handledning och kortare och längre vidareutbildningar erbjuds utifrån verksamhetens behov.

Uppdraget som familjebehandlare

Familjebehandlarna arbetar främst på uppdrag av socialsekreterarna från Barn- och ungdomsgruppen och vänder sig till familjer med barn- och ungdomar i ålder 0-18 år.
Målsättningen för varje uppdrag är specifik och begränsad och utgår från föräldrarnas förmåga att fokusera på och tillgodose barnets behov. Familjebehandlarna arbetar flexibelt med metoder som är anpassade för att matcha familjens behov. I arbetet är det viktigt att kunna utgå från familjens egna resurser och att arbeta tillsammans med barnen, ungdomarna, föräldrarna och övrigt nätverk för att möta upp barnens och ungdomarnas behov av stöd och förändring. Uppdragets karaktär styr hur man planerar och förlägger arbetet vilket innebär en hög grad av flexibilitet.
I uppdraget ingår också att samverka med andra aktörer som är viktiga för barnet. Du färdigställer BBiC-genomförandeplan och dokumenterar ditt arbete i stadens dokumentationssystem.
Familjebehandlarna erbjuder även stödsamtal utan biståndsbedömning med fokus på föräldraskapet, samt leder olika grupper utifrån målgruppernas behov, som t.ex. Komet och Skilda världar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och har en vidareutbildning i Marte meo.

Vi ser att du har lång erfarenhet av att arbeta som behandlande eller med hemutredningar med barn, ungdomar och deras familjer. Du har erfarenhet av att arbeta utifrån BBIC och är van att arbeta mot mål och med uppföljning.
Vi ser gärna att du har ytterligare kompetens och utbildning i samspelsbehandling, föräldraträningsprogrammen Komet och Tryggare barn, barngruppsverksamheten Skilda världar, eller andra för arbetet användbara metoder.

Som person är du både ansvarsfull, flexibel och lyhörd i ditt arbete och har en mycket god förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer både på arbetsplatsen, med samarbetspartners och i arbetet med familjerna. Du har god förmåga att arbeta både i team och självständigt. Du är strukturerad och har förmåga att planera och genomföra ditt arbete. Du är engagerad och intresserad av verksamhetsområdet, du har en vilja och förmåga att ta ansvar för helheten i verksamheten och intresse av metod- och verksamhetsutveckling.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6796
Kontakt
  • Katarina Eriksson, 0850808838
Facklig företrädare
  • Frida Vernström, SSR, 0850808694
Publicerat 2021-11-18
Sista ansökningsdag 2021-12-02

Tillbaka till lediga jobb