Stockholms Stad, Kulturförvaltningen, Museer och konst, Stadsmuseet Publik

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Kultur är en viktig del av Stockholms nervsystem och berör miljontals människor varje år. På Kulturförvaltningen arbetar vi tillsammans för att stärka kulturlivet i Stockholm. Vi skapar möjligheter för stadens invånare och besökare att ta del av och själva skapa kultur. Hos oss råder ett öppet arbetsklimat där medarbetarna i allra högsta grad är delaktiga i utvecklingen. Var med och bidra till att Stockholm växer med kultur!

Vilka är vi? 

Stadsmuseets uppgift är att öka kunskapen om och intresset för Stockholms historia. Genom att förstå hur staden vuxit fram och hur skiftande livet varit för stockholmare under olika tider får vi bättre möjligheter att förstå dagens stad. Det tror vi är viktigt för alla som bor och lever i Stockholm.

Stadsmuseet är en kunskapsinstitution som värnar om Stockholms gemensamma minne och kulturarv. Vi forskar och dokumenterar, inventerar, publicerar och förmedlar kunskap om vår stad. Vi förvaltar omfattande samlingar som ständigt växer. På Stadsmuseet vid Slussen blir Stockholms historia levande och kommer nära. I vår fasta utställning får du följa stadens utveckling utifrån stockholmares liv, från år 1527 till idag.

Stadsmuseet ingår i avdelningen Museer och konst, som är en verksamhet inom Kulturförvaltningen i Stockholms stad tillsammans med Liljevalchs konsthall, Kulturskolan, Stadsbiblioteket och Evenemangsavdelningen.

Vad är det vi vill att du ska göra?

Programverksamhet på Stadsmuseet är en viktig del i att öka kunskapen och intresset för Stockholms historia. Som producent är du den som planerar, genomför och utvecklar programverksamhet riktad till vuxna med Stadsmuseet som avsändare. 

Programverksamhet definieras som visningar, stadsvandringar, föreläsningar, konserter och event med museets besökare som publik och deltagare. Programverksamhet kan även vara digital, via direktsända visningar, vandringar eller föreläsningar. Den kan också vara förinspelad, exempelvis som en stadsvandringsaudioguide.

En stor del av ditt uppdrag kommer att vara att skapa intresseväckande stadsvandringar i alla hörn av Stockholm, med både breda och smala ämnen och med Stockholm och stockholmarnas berättelser i fokus. 

Du har ett helhetsansvar för att programpunkter genomförs och måste vara beredd på att uppdraget kan ha en hög belastning tidvis och att programverksamhet äger rum på kvällar, helger och lov. Du förväntas närvara vid merparten av programpunkterna som arrangeras i museets lokaler.

Du ska kunna producera digitala event, vilket betyder att du kan rigga för en mindre livesändning/filminspelning av ett framträdande. 

Som producent jobbar du nära museets programkoordinator och den biträdande museichefen för Stadsmuseet.

Vad är det vi vill att du ska kunna och ha erfarenhet av? 

Du har erfarenhet av att producera programverksamhet. Det du producerat har ägt rum på plats (fysiskt) men också digitalt (direktsänt/inspelat). Det som du producerat har fått deltagarna/åhörarna/publiken att känna att de upplevt något alldeles extra.

Du är en skicklig omvärldsbevakare och du kan omvandla ämnet Stockholms historia till att bli en angelägenhet för stockholmare, familjer och besökare till Stockholm. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att producera stadsvandringar. 

Du är logistiskt lagd, är bra på att skapa kontakter samt är lyhörd för de krav som ställs.

Du har ett brett kontaktnät inom alla genrer, från populärkultur till den akademiska scenen och kan skapa möjligheter till samfinansierade arrangemang.

Du är praktisk lagt, dvs. du har lätt för att koppla in en mikrofon samtidigt som du startar igång ett program eller agerar moderator i samband med en föreläsning. Du har erfarenhet av evenemangssäkerhet. 

Du har erfarenhet av att arbeta med en mindre budget, och av att ha hållit dem.  

Du har en akademisk examen i grunden, exempelvis inom historia, konst, arkitektur, samhällskunskap eller statsvetenskap. Du är gärna utbildad producent, projektledare inom event/kultursektorn.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2021-08-02 eller efter överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3118
Kontakt
  • Sara Claesson, bitr museichef, 0850831609
Facklig företrädare
  • Maria Sundström, Saco, 08-50831588
  • Ernesto Garzón, Vision, 08-50831742
Publicerat 2021-05-27
Sista ansökningsdag 2021-06-13

Tillbaka till lediga jobb