Stockholms Stad, Spånga-Tensta SDF, Individ och familj, Ekonomiskt bistånd

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.

Välkommen till en spännande enhet där vi arbetar med olika målgrupper i en dynamisk stadsdel.

Arbetsuppgift

Som socialsekreterare i teamet kommer du främst att arbeta med individer som på grund av missbruk, psykisk ohälsa eller sjukskrivning behöver ditt stöd för att stegvis närma sig arbetslivet. Vårt arbetssätt bygger på långsiktig planering för individen där samverkan och motivationsarbete är viktiga grundpelare. Du kommer att var spindeln i nätet som för processen framåt tillsammans med klienten. Våra viktigaste samverkansparter är primärvård, psykiatri, Jobbtorg, Arbetsförmedlingen, socialpsykiatriska enheten och beroendevården.

Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor för att nå det bästa resultatet för klienten. Arbetet med Team hälsas klienter kommer att ge dig en unik insyn i hur fysiska och psykiska tillstånd påverkar individens väg till självförsörjning och individens både synliga och dolda resurser.

Du kommer att arbeta utanför kontoret, som exempel vid samverkan med Arbetsförmedlingen, Jobbtorg, SHIS och andra enheter inom stadsdelen. Om du vill utvecklas inom din arbetsroll finns det stora möjligheter att vara kontaktperson mot samverkansparter samt ingå i arbetsgrupper på enheten.

Vi ger dig möjlighet att lyckas med ditt arbete genom en välplanerad och strukturerad introduktion tillsammans med samordnare och biträdande enhetschef. Utöver introduktion erbjuds du löpande utbildningar där MI (Motiverande Intervju) är en av dessa.

Vi är måna om att våra medarbetar har tillgång till dagligt stöd av chefer, samordnare och kollegor.

Det här är en mycket givande och spännande tjänst för dig som är intresserad av förändringsarbete och helhetssyn där ekonomiskt bistånd är en viktig del.

Vikariatet är sju månader med goda möjligheter till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och är intresserad av vad arbetet inom ekonomiskt bistånd erbjuder. Du ska vara intresserad av att arbeta med personer som lider av psykisk och fysisk ohälsa samt personer med tidigare eller pågående missbruk. Erfarenhet av ekonomiskt bistånd eller av att ha arbetat med målgruppen är meriterande.

För att vara framgångsrik i rollen är du en person som är trygg i dig själv och kan möta klienters oro och besvikelser.

Du ska kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Det är också viktigt att du är strukturerad och intresserad av att arbeta med handläggning av ekonomiskt bistånd.

Det är viktigt att du värderar ett gott bemötande och har känsla för service.

Då arbetet medför en del dokumentation ser vi att du har goda kunskaper i svenska språket, i både tal och i skrift.

Meriterande är att behärska andra språk än svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för ekonomiskt bistånd är indelad i fyra team - Team nära arbete, Team hälsa, Team mottagning med hemlöshets- och vräkningsförebyggande arbete samt teamet som arbetar med relationsvåld och med personer som vill bryta sin kriminella livsstil.

Team hälsa består av åtta socialsekreterare, tre bidragshandläggare, två handläggare som utreder felaktiga utbetalningar, en samordnare och en biträdande enhetschef.

Övrigt

Tillsammans med dina kollegor får du både intern och extern handledning. Du får en individuell kompetensutvecklingsplan inom ramen för medarbetarsamtal och lönesamtal. Vi tillämpar generösa flextider samt sommar- och vinterarbetstid. Vi har friskvårdstimme och som anställd inom Stockholm Stad så har du tillgång till ett kraftigt subventionerat medlemskort till stadens kommunalt drivna simhallar och utomhusbassänger. Naturligtvis så har vi även friskvårdsbidrag som vi hoppas att du använder.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juli 2021
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Spånga-Tensta SDF
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1047
Kontakt
  • Liz Margulies, biträdande enhetschef, 0850803259
Facklig företrädare
  • Kristina Vennström, Vision , 08-508 03 537
  • Katja Khan Halin, SSR, 08-508 03 138
Publicerat 2021-03-08
Sista ansökningsdag 2021-03-22

Tillbaka till lediga jobb