Stockholms Stad, Spånga-Tensta SDF, Staben

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.

Spånga-Tensta har en ung befolkning med bakgrund i många kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ligger i framkant, omprövar invanda arbetssätt och vågar prova nya lösningar för att utveckla vårt förebyggande arbete.

Beskrivning
Preventionssamordnarfunktionen tillhör förvaltningens stab som ansvarar för att samordna och utveckla det förvaltningsövergripande preventionsarbetet. Stabens arbete leds av den biträdande stadsdelsdirektören och här kommer du att arbeta med flera andra kollegor som har till uppdrag att t.ex. samordna det förvaltningsövergripande arbetet inom trygghet, näringslivsfrågor, kommunikation och stads- och förvaltningsövergripande projekt.

Dina arbetsuppgifter
Preventionsarbetets övergripande mål är att möjliggöra förebyggande och tidiga insatser för att skapa trygghet och motverka socialt nedbrytande beteenden för nämndens invånare med fokus på barn och unga. Preventionsuppdraget innefattar främst arbete inom ANDTS- (alkohol/narkotika/dopning/tobak/spel), psykisk ohälsa, risk- och skyddsfaktorer, vålds- och brottsförebyggande frågor. Arbetet sker i tät samverkan med bland annat polis, skola och civilsamhälle.

Funktionen är strategisk med ett övergripande ansvar för samordna, utveckla och följa upp och utvärdera förvaltningens förebyggande arbete. Du är stadsdelens kontaktperson gentemot olika aktörer både internt och externt och medverkar i Stockholms stads nätverk för preventionssamordnare. Vidare ansvarar du för att bedriva omvärldsbevakning inom ämnet på nationell och lokal nivå samt att skriva tjänsteutlåtanden relaterat till preventionsfrågor.

På Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning ingår det även i preventionssamordnarens uppdrag att samordna förvaltningens lokala arbete mot våldsbejakande extremism.

Dina kvalifikationer och kompetenser
Vi söker dig som är:

 • socionom, folkhälsovetare, beteendevetare eller har annan motsvarande utbildning som vi bedömer lämplig för rollen
 • har några års erfarenhet av strategisk och operativt preventionsarbete
 • analytisk och har erfarenhet av utvärderings- och kvalitetsarbete kopplat till preventionsarbete
 • har erfarenhet av att initiera och leda samverkan
 • kommunikativ och har vana att hålla i möten, workshops och presentationer

Vi ser det som meriterande med:

 • erfarenhet av arbete från en politiskt styrd organisation
 • erfarenhet av preventionsarbete riktat mot barn och unga
 • erfarenhet av myndighetsutövande arbete inom barn och ungdom

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Du har ett genuint intresse för förbyggande arbete och förväntas ta initiativ för att utveckla det preventiva/förebyggande arbetet inom stadsdelen.

För att lyckas i arbetet behöver du ha en välutvecklad samarbetsförmåga och motiveras av att bygga och utveckla samverkansrelationer med andra.

Du är trygg och stabil med förmåga att anpassa dig till olika situationer. Du är självgående och trivs med att ha eget ansvar.

Övrigt

Anställningen är ett föräldravikariat.

Intervjuer kan komma att genomföras löpande under rekryteringsprocessen.

Vi erbjuder en arbetsplats med verksamheter i kontinuerlig utveckling. Vi har medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Vi vill att vår verksamhet ska präglas av öppen kommunikation och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl. ök
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Spånga-Tensta
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/928
Kontakt
 • Victoria Callenmark, 0850803095
 • Vivian Hildebrand, 0850803372
Facklig företrädare
 • Kristina Wennström, Vision, 08-50803537
 • Katja Khan Halin, SSR, katja.khan.halin@stockholm.se
Publicerat 2021-03-04
Sista ansökningsdag 2021-03-25

Tillbaka till lediga jobb