Stockholms Stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Mariaskolan är en treparallellig F-9-skola på Södermalm i Stockholm, ett stenkast från Zinkensdamms idrottsplats och Tantolunden. På vår skola arbetar varje dag ca 870 elever och ett hundratal personal i en anrik skolbyggnad som i år fyller 128 år.

Vårt arbete med att stötta alla elevers kunskapsutveckling är en process i ständig utveckling. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara allas kompetenser. Vi strävar efter att vara ett team och arbetar med och för varandra.

Vår värdegrund tar avstamp i vårt uppdrag i läroplanen. Alla ska bemötas med respekt och känna trygghet, arbetsglädje och framtidstro i vår skola.

Vår personal trivs i skolan och det innebär att det finns kompetens, nyfikenhet och samarbetsglädje i personalgruppen.

Arbetsbeskrivning

Mariaskolan behöver omgående en vikarie för tjänstgöring som klasslärare i åk 2 vårterminen ut.

Vi söker dig som är legitimerad lärare och har dokumenterad erfarenhet av undervisning i grundskolans lägre årskurser. Vi tänker att du är nyfiken och tycker det är viktigt och roligt med lärande, utveckling och nya utmaningar. Du är också trygg och stabil i dig själv och i mötet med elever och vårdnadshavare.

Du behöver dessutom lätt och smidigt kunna träda in i rollen som vikarierande klasslärare. Du måste snabbt och konstruktivt kunna ta vid planering, undervisning och uppföljning där den nuvarande vikarien avslutar. Till din hjälp finns ett stabilt arbetslag där samplanering och samverkan är en självklarhet. Du måste också snabbt kunna skapa en trygg relation till eleverna.

Uppdraget som klasslärare består av planering, genomförande och uppföljning av undervisningen enskilt och tillsammans med eleverna och årskursarbetslagets kollegium. Det finns också ett nära samarbete med fritidshemmets personal genom skolsamverkan. Du förväntas också ha en regelbunden och tillitsfull kontakt med vårdnadshavare.

Du behöver kunna påbörja tjänsten senast måndagen den 1 mars 2021.

Kvalifikationer

 • Behörig och legitimerad lärare åk 1-3.
 • Dokumenterad erfarenhet av undervisning i grundskolans lägre år.
 • Utmärkta ledaregenskaper och stark förmåga till relationsskapande.
 • God insikt i och kunskap om skolans styrdokument som genomsyrar ditt dagliga arbete.
 • Ansvarskännande och mycket god förmåga att planera, prioritera och variera ditt arbete utifrån elevernas och verksamhetens behov.
 • Väl förtrogen med digitala lärverktyg.
 • Värdesätter samarbete med kollegor och bygger därigenom din egen och er gemensamma kompetens och utveckling. Delar gärna med dig av dina kunskaper och är samtidigt öppen för andras tankar och idéer.
 • God kännedom om funktionsvariationer inom NPF samt praktisk erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd.
 • Behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.
 • Väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmågan att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla elever är lika värda.

Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-06-11
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-03-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/641
Kontakt
 • Ildico Hellman, 0761240752
Facklig företrädare
 • Jenny Pudja, LR, 08-508 40 781
 • Susanna Nelson, lärarförbundet, 08-508 40 761
Publicerat 2021-02-12
Sista ansökningsdag 2021-02-26

Tillbaka till lediga jobb