Stockholms Stad, Trafikkontoret, Stadsmiljö

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 400 kompetenta medarbetare, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden.

Arbetsplatsbeskrivning
Stadsmiljöavdelningen består av cirka 60 medarbetare. Vi har ansvar för stadsmiljön på gator och torg, en viktig roll för att skapa en attraktiv, trygg och säker miljö för våra invånare. Avdelningen består av fem enheter. Enheten projektutveckling stadsmiljö består av 15 medarbetare. Vi ansvarar för projektsamordning av Levande Stockholm och samverkan med stadsdelsförvaltningar. Vi har också samverkansansvar för näringslivsfrågor.

Inom enhetens ansvar ligger även dagvatten, miljöfrågor och vissa utvecklingsprojekt. Dessutom ansvarar vi för GIS-utveckling av bland annat digitalt förvaltningssystem för gatudata. Enheten arbetar också med trygghetsfrågor, klottersanering och skadedjurshantering.

Nu söker vi en vikarie för vår projektledare med specialistkunskaper inom dagvattenhantering, som ska vara föräldraledig.

Vi erbjuder dig
En väldigt varierad arbetsdag med ett arbetsansvar som är en viktig del för trafikkontoret och stockholmarna. Vi är en arbetsplats där vi hjälper och stöttar varandra i det vardagliga arbetet. Vi arbetar med att förverkliga många av de politiska uppdragen för att utveckla Stockholms stadsmiljö. Det innebär både en varierande och dynamisk arbetsmiljö, samt en möjlighet att föra in dagvattenperspektivet i många olika typer av projekt.

Vår övertygelse är att dagvatten ska hanteras på ett långsiktigt och uthålligt sätt med hänsyn till översvämningsrisker, föroreningsbelastning på yt- och grundvatten, recipientkrav, stadsplaneringsprocessen, samt med hänsyn till en social och ekonomisk hållbarhet.

Vi har flexibla arbetstider samt möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet, friskvårdsersättning och friskvårdstimme.

Arbetsbeskrivning
I rollen som projektledare kommer dina arbetsuppgifter främst bestå av att identifiera och genomföra projekt inom dagvattenhantering. Du kommer att arbeta med alla hållbarhetsperspektiv, såväl miljömässiga, ekonomiska som sociala aspekter.

Då enheten ansvarar för en stor mängd olika projekt kommer du att få ta ansvar för och delta i projekt med olika inriktning beroende på behov. Du arbetar för att få fungerande dagvattenlösningar och kommer med ditt arbete bidra till att skapa attraktiva och tillgängliga offentliga rum för alla som bor och verkar i staden. I det arbetet ingår samarbete inom trafikkontoret och med andra förvaltningar och bolag i staden, ett viktigt bolag är Stockholm vatten och avfall, samt näringsidkare. Du har en viktig roll i de olika projekten att tillse att fokus läggs på dagvattenfrågor och att värdera och föreslå tekniska lösningar.

I beställarrollen kommer du att leda projekt, delta i projekt och grupperingar inom staden som specialist, samt göra upphandlingar. Rollen innehåller även uppföljning av kontrakt, dokumentation, projektredovisningar och att skriva tjänsteutlåtanden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Lämplig utbildning inom väg- och vatten där dagvattenhantering är central, gärna som VA-ingenjör, eller liknande som arbetsgivaren bedömer som relevant.
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet avseende dagvattenhantering.
 • Erfarenhet av att leda projekt
 • B-Körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Att vara arbetsledare i VA-team
 • Erfarenhet av att vara beställare av arbeten inom VA-området
 • Erfarenhet av att upphandla enligt lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • Erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid följande personliga egenskaper: Du är van att ta egna initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har ett eget driv och är i stora delar självgående. Enheten får många uppdrag utifrån budget vilket innebär att uppdragen kan variera över tid. Det är därför viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Tjänsten innefattar många kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer för fruktsamma projektsamarbeten. Du är lyhörd och kommunicerar på ett smidigt och konstruktivt sätt. Du trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa dina kollegor i deras vardagliga arbete. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och förstår komplicerade språkliga underlag, både talande och skrivna, samt har förmågan att tolka ritningsunderlag. Att producera egna dokument av/med hög kvalité är självklart för dig. Du ser helheten för staden och gör avvägningar för att få mest nytta för staden.

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/625
Kontakt
 • Tove Nilsson, 08 - 508 262 81
Facklig företrädare
 • Luis Lopez, Vision, 08 - 508 279 29
 • Bodil Hammarberg, Saco , 08 - 508 262 54
Publicerat 2021-02-12
Sista ansökningsdag 2021-03-07

Tillbaka till lediga jobb