Stockholms Stad, Skarpnäck SDF, Ekonomi & Arbete

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.

Fånga chansen att få arbeta med ekonomiskt bistånd inom enheten Ekonomi och arbete!

Beskrivning

Vår målgrupp är stadsdelsområdets boende som inte kan tillgodose sina grundläggande ekonomiska behov genom egen försörjning. Enhetens huvuduppdrag är att utreda, bedöma samt besluta om ekonomiskt bistånd. Besluten ska vara korrekta och handläggningen ska präglas av hög rättssäkerhet. Genom väl utredda och målformulerade insatser ger enheten också stöd för brukaren till självförsörjning.

Enheten leds av enhetschef tillsammans med två biträdande enhetschefer. Handläggarna på Ekonomi och arbete är indelade i fyra arbetsgrupper: Mottagningsgrupp, Utredningsgrupp Vuxna och Unga vuxna samt Arbetsmarknadsinsatser.

Vi söker nu en vikarie för tjänsten som utreder felaktiga utbetalningar, FUT-utredare. Vikariatet är på ca 10 månader.

Vi sitter på förvaltningens kontor i Björkhagen, beläget precis invid tunnelbanestationen. Precis runt hörnet från kontorshuset breder Nackareservatet ut sig och bjuder på chanser till en skön skogspromenad eller en löprunda på rasten.

Arbetsuppgifter

Du kommer både arbeta med att utreda ärenden där biståndet kan ha utgått felaktigt samt ha en konsultativ roll på enheten där du vägleder socialsekreterarna i korrekt handläggning av ekonomiskt bistånd.

Du kommer att göra förhandsbedömningar, inleda utredningar, ta nödvändiga kontakter med olika myndigheter och göra egenkontroller.

FUT-utredare träffar brukare och gör hembesök, dokumenterar och sammanställer utredningar, fattar beslut om återkrav och skriver utredningar för polisanmälningar om misstänkt bidragsbrott. FUT-utredare arbetar också för att ständigt öka graden av kompetens och rättssäkerhet i handläggningen av ekonomiskt bistånd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

-är socionom eller har likvärdig utbildning

-har erfarenhet av myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd

-har goda kunskaper om aktuell lagstiftning kring bidragsbrott

-är självständig och strukturerad samt är intresserad av att utveckla och följa upp verksamheten

-har organisationsförmåga och kan prioritera

-har god förmåga till samverkan och dialog

-har mycket god administrativ förmåga samt är en god kommunikatör

Förmåner

Du erbjuds externa handledning.

Som månadsanställd har du möjlighet till semesterväxling, flextid, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng samt sommararbetstid.
Du erbjuds att förmånligt köpa träningskort till Stockholms stads simhallar gym och träningsanläggningar. Därutöver har du som anställd i Stockholms stad för närvarande rabatt på ett flertal andra gym och träningsanläggningar.


Läs mer om staden som arbetsgivare här: https://jobba.stockholm/formaner/

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 39,50/39,50
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/238
Kontakt
  • Margareta Sabuk, Enhetschef, 08-508 15 342
Facklig företrädare
  • Anna Winblad, 08-508 154 37
  • Saime Civas, Vision , 08-508 182 64
  • Dick Morén, SACO , 08-508 154 33
Publicerat 2021-01-22
Sista ansökningsdag 2021-02-05

Tillbaka till lediga jobb