Stockholms Stad, Individ och familj, Beroendevård

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.

Arbetsplatsbeskrivning

All-villan ingår i verksamhetsområdet beroendevård inom avdelningen individ och familj i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning och utför öppenvårdsinsatser för personer från 18 år och uppåt. Arbetet sker utifrån uppdrag av utredande socialsekreterare på myndighetssidan. All-villans verksamhet bemannas av 7 personer med olika ansvarsområden - behandling, boendestöd och arbetsträning. Inom enheten beroendevård finns förutom All-villan, All-teamet med socialsekreterare som utreder missbruk och SIG, sociala insatsgruppen, som arbetar med stöd till livstilskriminella. Enheten leds av en enhetschef och tre biträdande enhetschefer.

Arbetsbeskrivning

På All-villan har vi under hösten 2019 startat upp en öppenvårdsbehandling både i grupp och enskilt som vilar på de KBT-metoder som används för målgruppen och deras anhöriga. All-villan utför behandlingsinsatser på uppdrag av utredande socialsekreterare på All-teamet. I uppdraget innefattar att utföra behandlingsinsatser i grupp och enskilt. De metoder vi använder oss av är: KBT, CRA, MI, HAP, Återfallsprevention och CRAFT. Vår arbetsträning är en integrerad del av behandlingen som vi använder för att få en samlad bild av den enskildes resurser och begränsningar. Vi arbetar också med ett boendestöd i våra försöks- och träningslägenheter samt LVM-förbyggande insatser.

Som behandlare på All-villan är det huvudsakliga uppdraget att utföra behandling i grupp och enskilt. I övrigt ingår att dokumentera i journalsystemet Paradifo, att tillsammans med den enskilde upprätta en genomförandeplan, följa upp arbetet och föra statistik samt delta i nätverksmöten runt den enskilde.

Arbetet är utvecklande med stor möjlighet att påverka innehållet i behandlingen. Du kommer tillsammans med dina kollegor ha ett stort ansvar för att planera och följa upp verksamheten. I All-villan jobbar vi som ett team runt uppdraget och du skall vara beredd och kunna hoppa in i andra delar av verksamheten vid behov.

Kvalifikationer

Den vi söker har en behandlingsutbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget så som beteendevetare, socionom eller liknande med vidare utbildning i/ eller arbetslivserfarenhet av KBT. Du ska också ha utbildning i antigen HAP, CRAFT, A-CRA eller CRA och erfarenhet av att bedriva behandling i grupp och enskilt för målgruppen.

Psykoterapeutisk grundutbildning i KBT är mycket meriterande. Meriterande är också att ha utbildning i återfallsprevention, ACC eller att du behärskar ytterligare ett språk som somaliska, persiska, arabiska eller turkiska.

Du skall ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga samt klara av att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift samt ha dokumentations- och datorvana. Du är relationsskapande med god förmåga att etablera kontakt med människor i utsatta situationer. Du är lugn, stabil och klarar av att hantera svåra situationer. 

Övrigt

Vi tillämpar flextid, sommar- och vinterarbetstid. Vi har friskvårdstimme och som anställd i Stockholms stad har du tillgång till ett kraftigt subventionerat medlemskort till stadens kommunalt drivna simhallar och utomhusbassänger. Vi har även friskvårdsbidrag som vi hoppas att du använder!

Provanställning kan komma att tillämpas.

Körkort är ett krav.

Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringsperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober 2020
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Spånga-Tensta
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3742
Kontakt
  • Carina Bjurgard, Biträdande enhetschef, 0850803211
Facklig företrädare
  • Kristina Wennström, Vision, 08-50803537
  • Madelene Ledel, Kommunal, 076-1203696
Publicerat 2020-08-20
Sista ansökningsdag 2020-09-12

Tillbaka till lediga jobb