Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. Därför ska all personal:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Blackebergs gymnasium är en av Stockholms magnetskolor som lockar elever från stora delar av staden. Både högpresterande elever på studieförberedande program och nyanlända elever på språkintroduktion trivs och når goda studieresultat. Skolan har drygt 1200 elever och vår styrka är att vi prioriterar både god undervisning och aktiviteter som skapar gemenskap och trivsel. Skolan har ett välfungerande
elevhälsoteam bestående av tre skolsköterskor, två skolkuratorer, tre SYV och tre specialpedagoger/speciallärare.

Blackebergs gymnasium ligger i västerförorten Blackeberg, ett stenkast från
tunnelbanestationen.
Läs mer på www.blackebergsgymnasium.stockholm.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker en erfaren behörig studie- och yrkesvägledare (SYV) på 80 - 100%. 
En viktig arbetsuppgift är vägledning, både enskilt och i grupp, för elever framförallt på språkintroduktion samt högskoleförberedande program. Du ska hjälpa eleverna med studieplanering, motivation och att hantera stress samt informera kring val såväl under gymnasietiden som framtida yrkesval och utbildningar. Du arbetar med antagning och reservantagning liksom byten mellan program och/eller skolor. Du ska också i samarbete med övriga SYV planera och genomföra gymnasiemässa, öppet hus etc. Som SYV är du en del av skolans hälsoteam där skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger samt ytterligare två SYV ingår.
 
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som visar personlig mognad, har god samarbetsförmåga och förmåga att skapa och underhålla relationer. Du är självständig och initiativtagande, du är empatisk och visar gott omdöme och du är också strukturerad och kreativ. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och har hög IT-kompetens. Erfarenhet av barn- och elevregister samt erfarenhet av och utbildning i samtalsmetodik är meriterande.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Intervjuer sker löpande under ansökningsprocessen. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2020-08-03
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Bromma
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3252
Kontakt
  • Magnus Silfverstolpe, 0850838607
Facklig företrädare
  • Anders Nordlöf, 0850838625
Publicerat 2020-06-22
Sista ansökningsdag 2020-07-08

Tillbaka till lediga jobb