Stockholms stad, Södermalm SDF, Sociala avd, Södermalm dagliga verksamhet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Sociala avdelningen arbetar systematiskt med att utveckla en sammanhållen socialtjänst med fokus på resultat för brukaren. Avdelningen ansvarar för socialtjänst, omsorg om personer med funktionsnedsättning samt preventiva insatser för barn och ungdomar. Utförarenheten leds av två enhetschefer som tillsammans driver förvaltningens verksamheter i egen regi. Vi arbetar på uppdrag av våra beställarenheter. Nu söker vi den chef som ska ansvara för vår dagliga verksamhet som drivs på sammanlagt sju adresser. Du driver de olika verksamheterna genom och tillsammans med tre gruppledare som arbetar i verksamheterna. Tjänsten är ett vikariat t  o m 31 december 2021 då ordinarie chef har andra arbetsuppgifter under denna period.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en nytänkande och utvecklingsorienterad biträdande enhetschef till Södermalms dagliga verksamhet. En biträdande enhetschef som har ett starkt engagemang för målgruppen och lång erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning. I rollen som biträdande enhetschef har du fullt budget-, personal och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingsfrågor inom din verksamhet självständigt och i samarbete med gruppledare, medarbetare, kollegor och externa samverkanspartners. Du deltar i Utförarenhetens ledningsgrupp tillsammans med 13 andra kollegor med likvärdiga uppdrag inom behandling, sysselsättning och boenden.

Du arbetar med att stötta medarbetarna i det dagliga arbetet med de uppdrag gruppen de får från beställande enheter från Södermalm men även från andra stadsdelar och kommuner. Det innebär bla att styra arbetet utifrån givna mål, arbetsmetoder och uppföljning. Även att implementera arbetsmetoder och följa upp att dessa används.

Du arbetar med omvärldsbevakning som en del i ditt arbete för att driva och utveckla verksamheten. Ditt ledarskap definieras av ett modernt och strukturerat sätt att leda, där du har förmågan att vara tydlig i din kommunikation såväl gentemot arbetsgruppen som sammarbetspartners. Du tycker om att arbeta tillsammans med andra chefer mot gemensamma mål.

Du leder enheten i ett strategiskt förändringsarbete, du har förmåga att kunna delegera arbetsuppgifter och du är prestationsorienterad. Ditt uppdrag är att driva verksamheterna inom ditt ansvarsområde mot kommunfullmäktiges uppsatta mål. Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade, professionella och nytänkande chefskollegor. 

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning i  ett för arbetet relevant ämne. Tidigare ledarerfarenhet av att har arbetat med målgruppen, samt erfarenhet av personal/arbetsmiljöansvar och budgetansvar är meriterande.

Du har mycket goda kunskaper om vår samhällsstruktur med fokus på det aktuella verksamhetsområdet och har kännedom och förståelse om målgruppen som har behov av stöd för att kunna leva ett bra liv. Det ställer krav på en god samverkansförmåga både internt inom förvaltningen, men även med andra
externa parter t ex landstinget. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Dina IT-kunskaper förutsätts vara goda, dvs. du använder IT på ett effektivt sätt i arbetet idag och behärskar exempelvis Office-paketet i sin helhet.

Övrigt
Dina IT kunskper förutsätts vara god dvs du använder IT på ett effektivt sätt idag och behärskar exempelvis officepaketet i sin helhet.

Goda friskvårdsmöjligheter - Förvaltningen har ett aktivt friskvårdsarbete, med friskvårdsbidrag på 1000:-/år samt möjlighet till en friskvårdstimme/vecka samt att du kan köpa ett mycket förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inklusive gym.

 

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

 

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/848
Kontakt
  • Sara Svalander, enhetschef, 0850813172
Facklig företrädare
  • Jösta Claesson, Vision, 08 508 25 229
  • Karin Wrannvik, ledarna, 076-12 90 750
  • Ulf Fogelström SSR, 508 12 556
Publicerat 2020-02-26
Sista ansökningsdag 2020-03-11

Tillbaka till lediga jobb