Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Enbacksskolan är en F-9 skola vackert belägen i Tensta. På promenadavstånd finns Spånga kyrka, Spånga idrottsplats samt Spånga by med djurliv och möjlighet till lärande aktiviteter. Från skolan promenerar man till Tensta tunnelbanestation och till Spånga pendeltågstation på 8 respektive 15 minuter. Läs mer på http://www.enbacksskolan.stockholm.se eller på Twitter @enbacksskolan

Arbetsbeskrivning

Ditt arbete som skolpsykolog präglas av främjande och förebyggande förhållningssätt på en systemteoretisk bas. Du anser att när eleverna lär sig mår de bra!

- Du arbetar i huvudsak med konsultation, handledning och kompetensutveckling till personal såväl individuellt, i arbetslag som för hela skolan i syfte att utveckla skolans förmåga att öka elevernas lärande ytterligare.

- Du arbetar med grupputveckling med arbetslag och professionsgrupper och tillsammans med övrig elevhälsopersonal stödjer lärarna i arbetet med grupputveckling i sina årskurser.

- Du utbildar elever i samråd med lärare och elevhälsopersonal inom psykisk hälsa och ohälsa och du deltar i skolans gemensamma värdegrundsarbete med vuxennärvaro på rasterna.

- Du är ett stöd till skolledningen och du arbetar även med krisstöd på skolan vid behov.

- En mindre del av ditt arbete handlar om utredningar/bedömningar samt remisshantering.

- Du journalför den journalpliktiga delen i PMO enl. gängse rutiner.

- Du samverkar både med elever i åldrarna 6-16 år i skolan och på fritids, föräldrar, personal och ledning samt med externa kontakter i ditt arbete.

Kvalifikationer

Av Socialstyrelsen legitimerad psykolog

Utbildning i ett systemteoretiskt perspektiv och i ett lösningsfokuserat förhållningssätt är extra intressant.

Fördjupade kunskaper och erfarenheter av handledning inom skola är meriterande.

Du är insatt i det inkluderande uppdraget i skolans styrdokument, har goda kunskaper inom Npf, språkstörningar och är insatt i flerspråkighet. Du är bra på att se samband och sammanhang. Du har kunskap om processerna i teamorganisationer där flexibilitet och kommunikation är grundläggande samt har erfarenhet av hur dessa processer kan utvecklas. Du kan härbärgera andras känslor och frustrationer och har förmåga att mentalisera. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, du ser möjligheter och kan kommunicera kring dem. Du är van att möta folk i såväl stora som små grupper.

Du är stabil, självständig och flexibel. Din samarbetsförmåga är god och du hanterar relationer med bibehållen integritet. Du har vana att skyndsamt genomföra utredningar/bedömningar. Du organiserar ditt arbete effektivt och du hanterar stress bra.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt ö.k.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Tensta
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/7283
Kontakt
  • Raija Ikonen, 08-508 03 925
Facklig företrädare
  • Krassimira Gonzalez, psykologförbundet, 08-508 05 323
Publicerat 2020-02-17
Sista ansökningsdag 2020-03-02

Tillbaka till lediga jobb