Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Bäckahagens vision är att skapa en "pluggkultur" och en "ansvarskultur" genom att all personal visar ett starkt engagemang för alla elever och för Vår skola-Vi är vår skola. Vår värdegrund vilar på våra tre nyckelord; Trygghet, Kunskap och Framtidstro. Vi vill att våra elever ska märka att vi alla som arbetar på Bäckahagens skola tror att varje elev kan lyckas och vill utvecklas, lära sig och ta ansvar för sina studier. Skolledningen består av rektor, tre biträdande rektorer och administrativ chef. Skolledningen utgör tillsammans med arbetslagsledarna skolans ledningsgrupp.Via vårt arbetssätt Hjärna Rörelse får alla elever varje dag 30 min extra rörelse i syfte att öka sin förmåga att ta in kunskap och bli ännu smartare. Genom vår idrott- och hälsasatsning har resultaten ökat i alla skolämnen och simkunnigheten har ökat i samtliga årskurser. Vi har utrustat samtliga klassrum med rörelsestimulerande material såsom tex pilatesbollar, balansbrädor, stressbollar, whiteboardväggar och stå bord. Inför detta läsår testar vi dessutom deskbikes i några klassrum. Personalstyrkan består av totalt ca 150 anställda varav hälften är lärare. Skolan har ca 690 elever och omfattar grundsärskola, skolåren F – 9 samt fritidshem och fritidsklubb. Vi är en av Sveriges största övningsskolor och utbildar lärarstudenter genom att utbilda våra lärare till kompetenta handledare. Vi har ett nära samarbete med Stockholms universitet. Fritidshemspersonalen och lärarna i år F-3 samarbetar i team kring elevernas skoldag och alla klasser i åldersgruppen är integrerade med ett fritidshem. Alla fyra fritidshem samarbetar med skolundervisningen. Samtliga klasser i åk F-3 har en klasskontakt under skoldagen. Dessa klasskontakter bidrar till trygghet under skoldagen och kan stötta och hjälpa elever i sin utveckling mot högre måluppfyllelse. Vi kommer fortsätta att satsa på aktiva raster för att stimulera till samarbete mellan elever och mer rörelse i vardagen. Elevernas raster ses som en viktig lektion. Fritidsklubbens verksamhet ligger i nära anslutning till eleverna i åk 4-6. De medarbetare som arbetar på vår fritidsklubb arbetar som elevassistenter under skoltid i åk 4-6. Detta skapar trygghet och ger ett nära samarbete mellan lärarna och fritidsklubbspersonalen.

Arbetsbeskrivning

Som elevassistent på vår grundsärskola kommer du arbeta med många olika uppgifter för att stötta eleverna till en bra skolgång och fritid. Ni arbetar i team med övriga elevassistenter och lärare för att skapa goda förutsättningar får våra elever att lyckas.
 

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-12-20
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bandhagen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5421
Kontakt
  • Malin Högberg, 0850842444
Facklig företrädare
  • David Gustafsson LF , 50820428
  • Angela Rivera-Godoy LR , 50820418
Publicerat 2019-09-12
Sista ansökningsdag 2019-09-26

Tillbaka till lediga jobb