Stockholms Stad, Arbetsmarknadsförvaltningen, Ekonomistaben

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade
arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.

Ekonomistabens uppdrag är att stödja, styra och kontrollera förvaltningens chefer i deras arbete för stockholmarna. Staben har expertkompetens inom områdena styrning- och uppföljning avseende budget och verksamhet, hantering av verksamhetsstatistik, löpande redovisning och bokslut, upphandling och inköp samt strategiska lokal- och säkerhetsfrågor. Ekonomistaben ansvarar även för samordning av stadens återsökning av vissa statsbidrag för flyktingmottagande. Staben jobbar utifrån mottot att det som chef i förvaltningen ska vara ”lätt att göra rätt”.

Ekonomistaben är direkt underställd förvaltningschefen på arbetsmarknadsförvaltningen. Ekonomistaben består idag av 19 personer. Vi söker nu en administratör då vår nuvarande kommer gå vidare till nya utmaningar inom Stockholms stad. Som administratör ingår du i statsbidragsgruppen som är en del i ekonomistaben och rapporterar direkt till förvaltningens ekonomichef. I statsbidragsgruppen ingår två administratörer samt två samordnare.

Arbetsbeskrivning
Som administratör bistår du samordnarna i arbetet med stadens återsökning av statsbidrag från Migrationsverket. I uppdraget ingår att genomföra löpande kontroller, kvalitetssäkra underlag samt fördela medel i återsökningsprocessen. Tillsammans med samordnarna ger du även stöd till stadens övriga förvaltningar i återsökningsprocessen.

I arbetet ingår att hantera stora mängder data från verksamhetssystem och i Excel samt framtagande av rapporter för distribution till andra förvaltningar. Du ansvarar även för arkivering av inkomna underlag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • avslutad gymnasieutbildning, gärna inom ekonomi eller annan som arbetsgivaren bedömer lämplig
 • mycket goda kunskaper och dokumenterade erfarenhet inom Excel
 • mycket god datorvana med färdigheter i att hantera stora datamängder
 • erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystem

Det är meriterande om du har:

 • avslutad eftergymnasial utbildning, gärna inom ekonomi, administration eller annan som är relevant för tjänsten
 • erfarenhet av och kunskap om kommuners eller statens återsökningsprocess avseende statsbidrag
 • kunskap om gällande regelverk för gallring och arkivering
 • erfarenhet från en politiskt styrd organisation

Under intervjun kommer vi att lägga stor vikt vid följande förmågor och färdigheter: Du är van att ta ansvar för dina uppgifter genom att planera, organisera och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Tjänsten innehåller mycket sifferarbete framförallt i Excel. Detta ställer krav på att du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du lägger stor vikt vid att man lever upp till mål och kvalitet. Du trivs med att arbeta med människor, är lyhörd och kommunicerar på ett smidigt sätt samt har intresse och vilja att hjälpa andra.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Johanneshov, Globen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5245
Kontakt
 • Ulrika Klemets, Ekonomichef , 08-508 480 04
 • Linda Gustavsson, HR-konsult, 08-508 117 40
Facklig företrädare
 • Jösta Claesson, Vision , 076-12 25 580
 • Carl Korch, SACO , 08-508 356 64
 • Janeth Olotu, SACO , 08-508 358 60
Publicerat 2019-09-12
Sista ansökningsdag 2019-09-27

Tillbaka till lediga jobb