Stockholms Stad, Södermalm SDF, HR-avdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Södermalms stadsdelsförvaltning är en av Stockholms 14 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Södermalm, Reimersholme, Långholmen, Gamla Stan, Riddarholmen och Hammarby Sjöstad. Det bor drygt 125 000 invånare i området. Inom Södermalms stadsdelsförvaltning arbetar drygt 1700 medarbetare som ansvarar för att äldreomsorg, förskola, socialtjänst, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och stadsmiljö utförs på allra bästa sätt för Södermalmsborna. Förvaltningens omsättning uppgår till drygt 2 miljarder kronor per år.

För att göra skillnad för stadsdelsområdets invånare tar vi oss an våra arbetsuppgifter med intresse och gör vårt allra bästa, har fokus på uppdraget, samarbetar och är ansvarstagande samt ser möjligheter och prövar nytt. För oss som arbetar på Södermalms stadsdelsförvaltning är det en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat.

Nu söker vi en erfaren HR-chef!

Uppdraget

Som HR-chef ingår du i förvaltningsledningens ledningsgrupp och rapporterar till stadsdelsdirektören. HR-avdelningen består av två områden, HR och IT/Digitalisering. Avdelningen har tio medarbetare. Här arbetar HR-konsulter, HR-specialister, verksamhetsutvecklare, digitaliseringsstrateg, administratör, IT- tekniker och friskvårdskonsulent.

Du ansvarar för att driva och utveckla HR-arbetet i hela förvaltningen och samordna förvaltningens digitaliseringsarbete. HR-avdelningen ger konsultativt stöd, utarbetar riktlinjer, bistår med lag- och avtalstolkning samt informerar och utbildar förvaltningens chefer inom HR-området. Viktiga strategiska huvudområden för stadsdelen är att minska sjukfrånvaron, säkra kompetensförsörjningen, utveckla ledarskapet samt att verka för att stärka stadsdelsförvaltningen som attraktiv arbetsgivare.

HR-avdelningen kännetecknas av hög kompetens och ett konsultativt arbetssätt med de olika verksamhetsområdena.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har
• Flerårig HR-chefserfarenhet
• Högskoleutbildning inom relevant område
• Mycket god erfarenhet av arbetsrättsliga frågor
• Erfarenhet av att ha drivit förändringsarbete
• Erfarenhet av arbete i politisk styrd organisation
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift

Dessutom har du ett genuint intresse av att driva och utveckla verksamheten vidare.

I ditt ledarskap är du trygg, tydlig och prestigelös. Du är en kommunikativ person som är smidig i relationer med andra, vilket kännetecknas av en god samarbetsförmåga. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar mål- och resultatorienterat. Du leder och motiverar dina medarbetare för att effektivt nå gemensamma mål. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dokumenterad ledarskapsförmåga och dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Södermalms stadsdelsförvaltning erbjuder ett spännande och roligt arbete där du får vara mitt i händelsernas centrum. Verksamheten utvecklas ständigt och du medverkar till att invånarna i stadsdelsområdet får god service varje dag året runt. Du blir en del av Stockholms stad, som sjuder av förändring och där möjligheterna till utveckling är stora.

Goda friskvårdsmöjligheter - Förvaltningen har ett aktivt friskvårdsarbete med friskvårdsbidrag på 1000 kr per år, en friskvårdstimme per vecka samt möjlighet att köpa mycket förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inkl. gym.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4850
Kontakt
  • Ann-Christine Jenvén, Stadsdelsdirektör, 08 508 12 010
  • Bo-Bertil Larson, HR-konsult, 08 508 11 717
Facklig företrädare
  • Jösta Claesson, Vision, 08 508 25 229
  • Karin Wrannvik, Ledarna, 076 12 90 750
  • Ulf Fogelström, SACO, 08 508 12 556
  • Ulf, Bjerregaard, Kommunal , 08-508 122 20
  • Cecilia Bross, Lärarförbundet, cecilia.bross@stockholm.se
  • Martin Juncker, Vårdförbundet, martin.juncker@stockholm.se
Publicerat 2019-08-22
Sista ansökningsdag 2019-09-05

Tillbaka till lediga jobb