Stockholms Stad, Rinkeby-Kista SDF, Preventionsenheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.

Beskrivning
Järva ungdomsmottagning är en del av Preventionsenheten inom verksamhetsområdet Socialtjänst - stöd och service och förebyggande ungdomsinsatser. Vi verkar för att minska risken för psykosocial ohälsa, missbruk och kriminalitet bland ungdomar i stadsdelsområdet. Preventionsenheten samverkar med andra myndigheter och organisationer samt arbetar för att stärka samarbetet med ungdomsgårdar, träffpunkter för äldre ungdomar, skolor och andra viktiga aktörer.

Järva ungdomsmottagning genomsyras av ett normkritiskt förhållningssätt. Här finns särskild kompetens att möta HBTQ-ungdomar och ungdomar som har våldserfarenhet. På Järva ungdomsmottagning arbetar tre kuratorer och tre barnmorskor samt specialistfunktioner som arbetar vissa timmar i veckan. Nu söker vi en vikarie på ca ett år med stor möjlighet till tillsvidaretjänst.

Arbetsuppgifter
Järva ungdomsmottagning har som övergripande mål att främja ungdomars fysiska, psykiska, sexuella och sociala utveckling. Din uppgift som kurator blir att tillsammans med övriga professioner bidra till detta. I ditt uppdrag ingår att arbeta förebyggande och utåtriktat mot framförallt skolorna i området med frågor som rör sex och samlevnad.

I ditt uppdrag ingår också att samverka med andra aktörer och ha god kännedom om olika samhällsfunktioner så att du vid behov kan lotsa ungdomar vidare. Enskilt råd och stöd till ungdomar i åldern 12 till 23 år.

Kvalifikationer
Du är socionom eller har motsvarande utbildning och vi ser gärna att du har
Steg 1- utbildning. 

Vi vill att du har erfarenhet av att möta ungdomar enskilt och i grupp. Erfarenhet av arbete på en ungdomsmottagning eller liknande är meriterande, likaså sexologisk kunskap samt erfarenhet av med ungdomar med olika bakgrunder.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde November 2019 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kista
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4824
Kontakt
  • Dejan Stankovic, 0850801590
Facklig företrädare
  • Nadja Gürsoy, SACO, 08-50802602
  • Ata Hosseini, Vision, 08-50801564
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-04

Tillbaka till lediga jobb