Stadsbyggnadskontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret, som arbetar på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden, har ca 360 anställda. Vi sitter i centralt belägna lokaler i Tekniska nämndhuset på Fleminggatan.

Nu söker vi en verksamhetscontroller med stor egen drivkraft, helhetssyn och vilja att arbeta tillsammans med andra för att nå våra mål.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetscontroller kommer du att planera, samordna och följa upp kontorets uppdrag och större projekt i form av rapportering och resultatuppföljning av mål och nyckeltal. Utöver detta gör du analyser och sammanställer statistik samt följer upp riktlinjer och planer. I nära samarbete med vår stabschef deltar du i utveckling av mål och handlingsplaner kopplade till verksamhetens mål. Arbetsområdet är brett och du behöver vara intresserad av att arbeta med både komplexa och enkla frågor, såväl självständigt som i dialog tillsammans med andra.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot samhälls- eller statsvetenskap, verksamhetsstyrning eller motsvarande.
  • Mycket god kunskap om och flera års erfarenhet av att arbeta med styrmodeller, analysverktyg och uppföljningssystem.
  • Tidigare erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet eller andra politiskt styrda organisationer är starkt meriterande.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid följande personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen som verksamhetscontroller är du strukturerad och noggrann och du lägger stor vikt vid att nå uppsatta mål. Du behöver även vara flexibel och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Det krävs även att du har en god analytisk förmåga och således kan systematisera och dra slutsatser av ett brett underlag. Utöver detta är du kommunikativ och verbalt skicklig på att beskriva vårt arbete på ett pedagogiskt sätt med god förmåga att anpassa din kommunikation utifrån mottagaren. Då mycket av ditt arbete sker i samarbete med andra ser vi även att du som söker har ett stort intresse för att hjälpa andra för att nå ett gemensamt bra resultat.

Vi erbjuder dig en inspirerande och lärande arbetsplats där du får vara med och forma stadsbyggandet i Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

Villkor

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 39,5h/v
Ort Kungsholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4649
Kontakt
  • Anna Magnusson, HR-konsult , 0850827158
Facklig företrädare
  • Björn de Maré, SACO , 08-508 282 81
  • Gunnar Swahn, VISION , 08-508 282 02
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Tillbaka till lediga jobb