Stockholms Stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Blackebergs gymnasium är en av Stockholms magnetskolor som lockar elever från stora delar av staden. både högpresterande elever på studieförberedande program och nyanlända elever på språkintroduktion trivs och når goda studieresultat. Skolan har drygt 1200 elever och vår styrka är att vi prioriterar både god undervisning och aktiviteter som skapar gemenskap och trivsel. Skolan har ett välfungerande elevhälsoteam. Idag har vi tre skolsköterskor, två skolkuratorer, tre SYV och tre specialpedagoger/speciallärare. Blackebergs gymnasium ligger i västerförorten Blackeberg, ett stenkast från tunnelbanestationen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker behörig studie- och yrkesvägledare (SYV). Tjänsten är ett vikariat ett år på 100%. En viktig arbetsuppgift är vägledning, både enskilt och i grupp, för elever framförallt på språkintroduktion samt andra arbetsuppgifter kopplade till det. Du ska hjälpa eleverna med studieplanering, motivation och att hantera stress samt informera kring val såväl under gymnasietiden som framtida yrkesval och utbildningar. Du arbetar med antagning och reservantagning. Du ska också i samarbete med övriga SYV planera och genomföra gymnasiemässa, öppet hus etc. Som SYV är du en del av skolans hälsoteam där skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger, skolledning samt ytterligare två SYV ingår.

KvalifikationerVi söker dig som visar personlig mognad, har god samarbetsförmåga och förmåga att skapa och underhålla relationer. Du är självständig och initiativtagande, du är empatisk och visar gott omdöme och du är också strukturerad och kreativ Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Erfarenhet av barn- och elevregister samt erfarenhet av och utbildning i samtalsmetodik är meriterande.


Övrigt

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bromma
Land
Referensnummer 2019/4547
Kontakt
  • Magnus Silfverstolpe, 0850838607
Facklig företrädare
  • Emelie Linderholm, LR, 08-50838630
Publicerat 2019-07-12
Sista ansökningsdag 2019-07-26

Tillbaka till lediga jobb