Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

På Skanskvarnsskolan, som ligger naturskönt i Årsta, med utsikt över Årstaviken och en stor välutrustad skolgård går det sammanlagt 485 elever. Skolan är en F- 6 skola. På skolan finns också högstadieelever inom grundsärskolan. Merparten av eleverna F-3 går på fritids och ca 90 elever går på klubben. Vi är sammanlagt ca 90 personal som på olika sätt arbetar med elevernas måluppfyllelse och välmående utifrån ett inkluderande och salutogent förhållningssätt. Skolans vision ligger till grund för all verksamhet och lyder enligt följande: "Varje elev som lämnar Skanskvarnsskolan har hög måluppfyllelse, god självkännedom, gott självförtroende och en god kommunikationsförmåga samt en bibehållen lust att lära och anta nya utmaningar."

Arbetsbeskrivning

Du arbetar som fritidsledare ett av skolans arbetslag som är årskursvis indelade i F-3. Placering läsåret 19/20 är i förskoleklass.

- Du planerar, genomför och utvärderar verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.

- Du tillämpar ett varierat arbetssätt, uttrycksform och lärmiljöer.

- Du erbjuder en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenhet.

- Du intar ett demokratiskt och empatiskt förhållningssätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.

- Du kan ta egna initiativ, driva utvecklingen framåt och ha förmågan att se verksamheten utifrån elevernas behov.

Kvalifikationer

Du är utbildad  fritidsledare. Du är förtrogen med skolans och fritidshemmens styrdokument samt har förmågan att kunna omsätta dem i praktiken på ett lustfyllt och tydligt sätt.

Du är engagerad och sätter elevens utveckling och lärande i fokus.

Du är initiativrik, positiv och lösningsfokuserad samt har en förmåga att skapa inkluderande sammanhang där alla elever deltar.

Du är en trygg person som är bra på att samarbeta och är en självklar ledare för elevgrupper. Du värnar om att ha goda relationer och ett bra samarbete med övrig personal.

Erfarenhet krävs. Det är meriterande om du är intresserad av att utveckla lek och rörelse med eleverna på fritidshemmet. Skolan ligger i anslutning till Årstaskogen och har dessutom en modern, stor och välutrustad skolgård som inbjuder till roliga aktiviteter

Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 12 augusti 2019
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4316
Kontakt
  • Peter Salomonsson, Bitr. rektor, 08-508 166 67
Facklig företrädare
  • Johan Welén , Kommunal, 08-50816660
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-05

Tillbaka till lediga jobb