Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Gärdesskolorna består av två grundskolor och en grundsärskola på Östermalm; Gärdesskolan F-9 samt Grundsärskola och Olaus Petri skola F-3. Tillsammans är vi ca 880 elever och 140 medarbetare som arbetar mot målet en bra skola för alla.

På Gärdesskolorna arbetar vi kontinuerligt med att förbättra den pedagogiska lärmiljön samt med att utveckla det kollegiala lärandet. Vår undervisning är strukturerad och har hög kvalitet. Detta syns i vårt meritvärde som är ett av de högsta i staden. På skolan finns fyra slöjdlärartjänster, två med inriktning textil- och två trä- och metallslöjd. Träslöjdssalarna ligger bredvid varandra med stor möjlighet till samarbete med ämneskollega. Vi söker nu en lärare i trä- och metallslöjd. 

 
Läs mer på www.gardesskolan.stockholm.se


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är legitimerad och erfaren att undervisa i trä- och metallslöjd i åk 3-9, men ser gärna att du har behörighet i fler ämnen. I tjänsten ingår även undervisning i grundsärskolan. Vi söker dig som är van att arbeta med kollegialt lärande, är väl förtrogen med LGR 11 och jobbar systematiskt med formativ bedömning. Du arbetar strukturerat i din undervisning och tillämpar ett inkluderande arbetssätt.

I tjänsten ingår delat mentorskap på högstadiet.
 
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig för årskurs 3-9 och ämne trä- och metallslöjd samt har erfarenhet av undervisning i grundsärskolan.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.

Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4276
Kontakt
  • Robert Mann, 0761244247
  • Fredrik Bjurenfors, 0761244256
Facklig företrädare
  • Tomas Stenhammar, LR, tomas.stenhammar@edu.stockholm.se
  • Ulrika Ivéus, Lärarförbundet, ulrika.iveus@edu.stockholm.se
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-07-17

Tillbaka till lediga jobb