Stockholms Stad, Bromma SDF, Avdelning Administration, Stabsenheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Bromma är en av stadens mest expansiva stadsdelar med ökande befolkning och tillkommande bostäder. I stadsdelen bor ca 80 000 invånare och inom 3 år beräknas vi vara 85 000. I förvaltningen arbetar ca 1 700 medarbetare inom avdelningarna förskola, äldreomsorg, socialtjänst och fritid samt administration.

I administrativa avdelningen ingår stabsenheten, personalenheten, lokal- och parkenheten samt ekonomienheten.

Förvaltningskontoret är beläget i Alvik. De goda kommunikationerna och närheten till centrala staden gör det lätt att ta sig till Bromma. Vi sitter i ljusa och luftiga lokaler och har en fin gemensam matsal med sjöutsikt. Inom närområdet finns ett flertal restauranger, caféer och butiker.

Tjänsten som samordnare för Sociala system/paraplysamordnare är organiserad under stabsenheten. Staben ansvarar bland annat för nämndsekretariat, registratur, arkiv, kommunikation, IT och trygghet- och säkerhet.

Arbetsuppgifter

Sociala system är samlingsnamnet för bl.a. Paraplysystemet, ParaSoL, ParaDifo, ParaGå web och ParaInn. Samordnaren för Sociala system arbetar med support och utbildning till användare inom verksamheterna äldreomsorg, omsorg om personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Det finns sammanlagt cirka 2200 användare i Bromma och samordnaren ger support till handläggarna på förvaltningen samt cirka 75 utförarenheter i privat och egen regi.

Paraplysamordnaren är behörighetsansvarig för Sociala system och följer upp behörighetsadministrationen hos de enheter som använder Sociala system. Paraplysamordnaren ansvarar för felsökning, felanmälan, registervård och utförarkatalogen/vårdgivarkatalogen på stadsdelen, samt hämtar statistik från Sociala system och Business Objects Infoview.

Sociala system befinner sig i en utvecklingsfas och inom de närmste åren så kommer en omfattande uppgradering av systemet att genomföras i hela staden. I detta arbete kan rollen som samordnare komma att bli central när det gäller implementering av det nya systemet samt att fungera som en länk mellan förvaltningens ledningsgrupp, enhetschefer och systemets användare.

Kvalifikationer

För befattningen krävs socionomutbildning eller likvärdig högskoleutbildning samt att du har gedigen erfarenhet av att arbeta i Sociala system, företrädesvis som biståndshandläggare inom äldreomsorg, funktionsnedsättning eller socialpsykiatri. Du ska ha goda kunskaper om handläggning och dokumentation.

Det är viktigt att du kan kombinera kunskapen om systemen med kunskap om lagstiftning och de aktuella styr- och stöddokument som gäller för berörda verksamhetsområden. Uppdraget innebär att du i samverkan med chefer och medarbetare ska vara ett stöd i att praktiskt tillämpa paraplysystemet. Detta kräver att du har tålamod, är lyhörd och är en god pedagog. Arbetet kräver en god analytisk förmåga, god förmåga att kunna arbeta självständigt och strukturerat samt att kunna ta egna initiativ. Du måste också ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Övrigt

Du kommer att ingå i en trivsamt grupp där vi samverkar, stödjer och lär av varandra.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-09-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bromma
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3899
Kontakt
  • Karin Wikström, 0850806054
Facklig företrädare
  • Kamilla Lantz, Vision , 08-508 06 999
  • Matilda Wanngård, SACO, 08-508 06 215
Publicerat 2019-08-12
Sista ansökningsdag 2019-08-30

Tillbaka till lediga jobb