Stockholms Stad, Skarpnäck SDF, Kärrtorps förskolor

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.

Beskrivning

Vi är sju förskolor inom samma enhet som samarbetar kring den pedagogiska utvecklingen. Till exempel har vi gemensam intern fortbildning.

Våra förskolor har fina miljöer inomhus och ligger i en fantastisk natur. Vi ser oändliga möjligheter för barnen att få röra sig, leka och utvecklas i samspel med denna natur. Natur och hållbarhet är också temat för höstens gemensamma projekt för förskolorna inom enheten.

Just nu söker vi en förskollärare till en nyöppnad grupp på förskolan Långe Erik. Vi hoppas kunna hitta just dig som liksom vi har ambitionen att ge barnen en spännande, utvecklande, rolig och lärorik förskoletid. Vi söker dig som förstår vikten av ett gott och nära samarbete med vårdnadshavare och andra nära personer i barnets omgivning. Du klarar av att bygga tillit och förtroende, samtidigt som du är tydlig med dina professionella gränser.

Det blir en liten grupp under hösten som utökas till en fulltalig grupp till vårterminen. Ni blir ett arbetslag med en förskollärare och en barnskötare under hösten. Långe Erik är en välfungerande fungerande förskola som funnits i sju år. Vi har haft en avdelning stängd pga. att det har varit färre barn i området.

Kvalifikationer

Du är legitimerad förskollärare. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift. Datavana är viktig men inte avgörande.

Du har en klar idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund, samt förmåga att i ditt arbete använda detta som utgångspunkt. Ditt förhållningssätt är tydligt riktat mot ett utforskande och processtyrt arbetssätt med barnet och dess förutsättningar i fokus. Du är väl bekant med pedagogisk dokumentation som arbetssätt för att utveckla barns lärprocesser.

Att du har god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation ser vi som självklart.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Förmåner

Vi har flextid och sommararbetstid. Som anställd har du tillgång till motionslokal i stadsdelen och du erbjuds även att köpa träningskort till Stockholms stads simhallar med gym och träningsanläggningar eller friskvårdsbidrag som subvention för annan träning.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2018 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40,00/40,00
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3885
Kontakt
  • Ulla Messing, Förskolechef, 08-508 15 755
Facklig företrädare
  • Fredrik Kahn, Lärarförbundet, 08-508 15 808
Publicerat 2019-06-13
Sista ansökningsdag 2019-06-27

Tillbaka till lediga jobb