Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Våga vilja längre - det vill vi på Ålstensskolan. Vi är en anrik skola från 1929 som ständigt arbetar med utveckling.

Ålstensskolan är en F-5 skola med ca 500 elever och drygt 80 medarbetare. Vår skola ligger längst upp på Ålstensgatan med fantastiska miljöförutsättningar för verksamheten såsom natur, Mälaren och idrottsanläggningar runt knuten. Skolans stora skolgård ger också möjlighet till daglig aktivitet och rörelse. Ett av våra fokusområden är att Ålstensskolan ska vara en attraktiv arbetsplats för alla. Vi ger varandra möjlighet, inspiration, mod och nyfikenhet att utvecklas längre. Ett annat fokusområde är vår rörelsesatsning, Hjärna Puls. Den innebär bland annat att eleverna har minst 30 minuters organiserad rörelse varje dag. Skolan har behöriga lärare, behöriga lärare i fritidshem/ fritidspedagoger och utbildade barnskötare.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig en utvecklande tjänst där du arbetar med en enskild elev och/eller med flera elever som har ett stort stödbehov under hela sin skoldag, inklusive fritidstid. Ditt huvuduppdrag är att stötta eleven i dennes personliga utveckling vad gäller lärande, socialt samspel, med rutiner samt i vardagssituationer. Detta sker i ett nära samarbete med team, klasslärare, specialpedagog och vårdnadshavare. Uppdraget är att successivt träna eleven att utifrån sina egna förmågor fungera i verksamheten för att klara framtida studier samt kommande arbetsliv. Detta innebär att du i din roll som elevassistent kommer att arbeta kortare eller längre perioder med samma elev, då målet alltid är att göra denne självständig i den ordinarie verksamheten. Du utför tillsammans med eleven olika moment i inlärningssituationer efter ledning och instruktion av lärare och utifrån elevens behov av stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med inriktning barn och ungdom eller vård och omsorg, elevassistentutbildning och/eller erfarenhet av att ha jobbat som elevassistent tidigare. Du behöver även ha kunskap och erfarenhet av att stötta elever med NPF och AST. Du har en helhetsbild av elevens utveckling och anpassar elevens träning utifrån att eleven ska förstå sina behov och i slutänden själv ha medvetenhet och förmåga att hantera dessa. Du är lyhörd och uppmärksam på elevens utveckling och påtalar eventuella förändringar/nya behov för elevens klasslärare och elevhälsoteam. Det är viktigt att du kan förutse situationer och arbeta proaktivt utifrån elevens behov. Som person är du lugn, trygg och stabil med förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har elevfokus med höga förväntningar på eleverna och du är en tydlig ledare. Du är engagerad, ansvarstagande och positiv till ditt arbete. Du samverkar med elever, kollegor och föräldrar på ett lyhört sätt samt kommunicerar och hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bromma
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3250
Kontakt
  • Lova Kempe Hansen, 08-508 49 010
Facklig företrädare
  • Anna Flygare , 08-50849000
Publicerat 2019-05-19
Sista ansökningsdag 2019-06-02

Tillbaka till lediga jobb