Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Arbetsplatsbeskrivning

Sköndalsskolan ligger i det natursköna och starkt expansiva området Sköndal med närhet till Drevviken. Skolan har ca 500 elever i årskurs F-6 med integrerade fritidshem och fritidsklubb. Personalen är organiserad i arbetslag där vi tillsammans tar ansvar för elevernas kunskapsinhämtning och sociala utveckling utifrån ett inkluderande och salutogent förhållningssätt. Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan förskoleklass, fritidshem/fritidsklubb och skola. Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje!
 
Läs mer på

www.skondalsskolan.stockholm.se


Arbetsbeskrivning

Som barnskötare bidrar du till att omsorgen fungerar väl och att det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen.

Du är engagerad och deltar aktivt i fritidshemsverksamhetens olika delar utifrån aktuella styrdokument för fritidshemmet och aktuella utvecklingsområden på skolan. Du kommer även att fungera som stöd i klassrumssituationer. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Du kommer under skoltid samarbeta med ansvarig(a) lärare och övrig fritidspersonal i arbetslaget kring upplägg och genomförande av lektioner samt arbeta med rastverksamhet.

  
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Du har erfarenhet av att arbeta som barnskötare och vana att dokumentera. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du ska kunna ta egna initiativ och kunna ha en barngrupp själv.

Du är genuint intresserad av fritidshemsutveckling. Sköndalsskolan har under många år satsat på att utveckla skolans fritidshem.

Vi behöver dig som;

* erfarenhet av yngre elever F-2

* är professionell, ansvarstagande, engagerad och har god samarbetsförmåga

* kan se varje elev och dess förmåga i gruppsammanhang

* kan fånga och stimulera elevernas nyfikenhet och intresse för att lära

* har höga förväntningar på elever och verksamheten

* kan vara flexibel och kan förändra arbetssätt samt struktur beroende på i vilket sammanhang du befinner dig i

* kan skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning

Välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Sköndal
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3059
Kontakt
  • Therese Schuman, 0850847305
Facklig företrädare
  • Veronika Eklund, 08-50847300
Publicerat 2019-05-13
Sista ansökningsdag 2019-05-27

Tillbaka till lediga jobb