Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

 • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
 • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
 • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
 • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Rödabergsskolan är en F-9 skola utöver det vanliga. Vi har ett gott renommé och en lugn miljö med en härlig mix av nationaliteter (vanligtvis från 70-80 olika länder). Vår utgångspunkt är att alla de ca 670 eleverna är de bästa barnen man kan ha på en skola. I mötet med vår erfarna och engagerade personal växer de och lyckas mycket bra, både kunskapsmässigt och socialt. I skolan går elever från närområdet men även barn till forskare och experter som kommer från världens alla hörn. Undervisningsspråken är svenska och engelska. Det finns tre spår: Svenska klasser från F-9, en parallell med engelska klasser åk 1-9 och en tvåspråkig del (svenska, engelska) åk 8-9.

En större förändringsprocess har påbörjats på skolan för att få till stånd en sammanhållen pedagogisk utveckling som omfattar samtliga delar av verksamheten. Förhållningssättet kan bäst beskrivas som ”growth mindset” och hur det får genomslag inom de utpekade områdena: Bedömning för lärande(BFL), digitalisering, tillgängligt lärarande och språkutvecklande arbetssätt.

Skolan ligger vid Norrtull med närhet till City, Hagaparken och den nya Hagastaden. Elevantalet ökar starkt och därför planeras i närtid en utbyggnad av skolan.


Arbetsbeskrivning

På grund av pensionsavgång söker vi nu två lärare, som har ett stor engagemang för undervisning, samarbete och utveckling. I båda tjänsterna ingår undervisning i ma och no/tk i årskurs 7-9 samt att vara mentor i en klass.

Det huvudsakliga undervisningsspråket är svenska men vi ser gärna sökanden som har erfarenhet/söker utmaning av att undervisa på engelska.

I vår process att utveckla ett tydligt, professionellt och engagerat VI på Rödabergsskolan behöver vi medarbetare med mycket stor förmåga att samarbeta och hela tiden ha elevernas bästa i fokus. Kanske är ni två kollegor redan nu som vill fortsätta tillsammans men samtidigt också behöver nya utmaningar? Skriv gärna det i respektive ansökan.

På Rödabergsskolan finns ett mycket kompetent kollegium och en utvecklingsorienterad skolledning som medvetet driver arbetet med att skapa ökade förutsättningar för kollegiala samtal kring undervisningsnära frågor.

 
Kvalifikationer

 • Du är en tydlig ledare i klassrummet som med värme och fasthet skapar förtroendefulla relationer med elever, föräldrar och kollegor.
 • Du har en mycket stor förmåga att skapa ett klassrumsklimat där elever tryggt vågar misslyckas och misslyckas tillsammans med varandra.
 • Du är legitimerad lärare för att undervisa åk 7-9 i matematik och NO/teknik och väl förtrogen med LGR 11 och skolans regelverk.
 • Du är väl förtrogen med digitala verktyg och använder dessa som en naturlig del av din undervisning.
 • Det är meriterande om du behärskar både svenska och engelska
 • Du ska också i övrigt bedömas lämplig för tjänsten.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20190812
Löneform Feritjänst
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3046
Kontakt
 • Peter Lundström, 076-8253827
 • Anna Kuylenstierna , 08-508 448 02
Facklig företrädare
 • Susanne Brännström, LR, 076-1244826
 • Marian Boström, Lärarförbundet, 08-50844800
Publicerat 2019-05-13
Sista ansökningsdag 2019-06-03

Tillbaka till lediga jobb