Stockholms Stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Björkhagens skola är en kommunal F-9 skola som ligger söder om söder, mitt i grönskan på gränsen till Nackareservatet. Skolan har en fantastisk skolgård som inbjuder till lek och aktiviteter. I närheten finns Björkhagens tunnelbanestation som innebär att det är lätt att förflytta sil bl.a. till staden kulturombud. Idag är elevunderlaget ca 980 elever och vi är ca 120 medarbetare som arbetar i årskursvisa arbetslag. Mottot för vår skola är kunskap och hjärta. Det innebär att för oss står barnens utveckling i centrum och vi skapar en trygg miljö där vi känner gemenskap och kan utvecklas. Genom att inspirera och skapa nyfikenhet, möta eleverna där de är och utifrån deras egna förutsättningar, skapar vi en skola där alla kan lyckas och nå långt i sin kunskapsutveckling. För att lyckas med vårt uppdrag har vi på djupet förstått att det är genom samarbete vi erbjuder den bästa skolgången för våra elever. På Björkhagens skola är arbetet tillsammans överordnat individen och samarbetskulturen är synlig och självklar. Vi har utvecklat en organisation och arbetssätt som möjliggör för våra pedagoger att samarbeta kring eleverna i både arbetslag och i ämnesteam.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en förkollärare/lärare till vår förskoleklassverksamhet. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. På skolan har vi fyra förskoleklasser och det nya arbetslaget kommer att bestå av medarbetare med blandade yrkesbakgrunder, (förskollärare, fritidspedagoger, elevassistenter och barnskötsre). Dessutom förstärks arbetslaget av en förstelärare. Förskoleklasserna håller till i ljusa, luftiga lokaleri direkt anslutning till natiúren i Nackareservatet och lilla skolgården. Hos oss får du möjlighet att bedriva undervisning på ett varierande arbetssätt i våra stora lokaler. Eftersom det finns ett nära samarbete mellan klasserna och medarbetarna på skolan söker vi er som trivs med att samarbeta med andra. Positiv, lösningsinriktad, drivande och ett tydligt ledarskap är andra egenskaper vi värdesätter. Vi ska bygga en ny organisation kring förskoleklasserna där du som förskollärare/lärare får stor möjlighet att påverka. Som stöd i ditt arbete kring eleverna finns ett EHT-team där speiallärare, specialpedagog, kurator, skolpsykolog samt studie- och yrkesvägledare ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: * är utbildad förskollärare eller lärare och har erfarenhet av att jobba i förskoleklass. * har en god kännedom kring skolans styrdokument * visar goda ledaregenskaper oh har en god förmåga att kommunicera och att skapa positiva relationer med elever och föräldrar och därigenom skapa trygghet och ordning i klasserna. * har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas. * brinner för pedagogisk utveckling tillsammans med dina kollegor samt är kreativ ch öppen för nya ideér och synpunkter.


 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 40 h arbetsförlagd tid + 5 h förtroendetid
Ort Björkhagen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2902
Kontakt
  • Therese Hemmälin, 0850815897
Facklig företrädare
  • Eva Eriksson, Lärarförbundet, 08-508 159 00
  • Frida Samuelsson, Lärarnas Riksförbund, 08-508 159 00
Publicerat 2019-05-08
Sista ansökningsdag 2019-05-22

Tillbaka till lediga jobb