Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Trollbodaskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Trollbodaskolan är en F-9 skola med ca 800 elever, belägen i natursköna Hässelby villastad i nordvästra Stockholm. Skolan är byggd år 2000 och har ljusa och fräscha lokaler som bygger på att varje arbetslag har sina egna lokaler med klassrum, arbetsrum och i förekommande fall fritidshem.

Mer information hittar du på vår hemsida www.trollbodaskolan.stockholm.se Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är behörig, engagerad och yrkesskicklig Specialpedagog eller Speciallärare för grundskolan (åk F-6). Genom ditt engagemang får du eleverna att ha roligt på dina lektioner och har tillsammans fokus på måluppfyllelse. I de dagliga arbetsuppgifterna ingår att du planerar, genomför, utvärderar och säkerställer en högkvalitativ pedagogisk verksamhet som skapar sammanhang för elevernas hela skoldag. Du tillhör EHT-arbetslaget som samverkar kring eleverna på skolan. I tjänsten ingår att både undervisning av enskilda elever och små grupper av elever samt handledning av personal kring skrivande av t.ex. pedagogiska utredningar, samarbetsansökningar till EHT samt handledning kring enskilda elever. Trollbodaskolan fokuserar på utveckling och du blir en viktig kugge i detta arbete. Trollbodaskolan deltar i ett forskningsprojekt kring programmering i samarbete med Ifous.

Kvalifikationer
Du är legitimerad Specialpedagog eller Speciallärare för årskurs F-6, helst i matematik och svenska/SvA.


Det är viktigt att du:

 • har fungerande strategier för ledarskapet i klassrummet, så att du kan möta både elever i behov av stöd och elever i behov av extra utmaningar på ett adekvat sätt och även handleda personal att göra detsamma
 • gör eleven delaktig i planeringen och utvecklar elevens förmåga att lära 
 • tar till dig resultatet av aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete och omsätter det i din undervisning och i din handledning
 • tar ansvar för din egen kompetensutveckling för att utvecklas i ditt arbete
 • ser digitala hjälpmedel som en naturlig del av "verktygslådan"
 • är intresserad av ett nära samarbete med övriga professioner i EHT och skolledningen 
 • har förmåga att hålla ordning på flera administrativa processer kring pedagogiska utredningar, åtgärdsprogram mm samtidigt

Erfarenhet av arbete utifrån lågaffektivt bemötande är meriterande liksom att du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt i hela ditt arbetssätt. Det är meriterande om du har erfarenhet. Som person motiveras du av nära samarbete och lyssnar, kommunicerar samt löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt så att alla elever tillgodoses. Ett språkutvecklande arbetssätt är också meriterande. Vi ser gärna även dig som är nyexaminerad söka tjänsten.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rekrytering kan komma att ske under ansökningsperioden. Tjänsten tillsätts under förutsättning att nödvändiga beslut fattas. Vi ber dig bifoga din lärarlegitimation inklusive behörighetsförteckning i din ansökan. Som en del av vår rekryteringsprocess får du genomföra en provlektion. Du kan också komma att träffa elever under intervjun.

Övrigt
Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. Läs mer på www.pedagogstockholm.se
I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:
• Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
• Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
• Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
• Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 8 augusti 2019 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Hässelby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2774
Kontakt
 • Carina Norberg, carina.norberg@stockholm.se
 • Sandibell Matti, sandibell.matti@stockholm.se
 • Gia Kamra-Falk Jensen, gia.kamra-falk.jensen@stockholm.se
 • Linnéa Obua, linnea.obua@stockholm.se
Facklig företrädare
 • Jaqueline Almerfors Lärarnas Riksförbund, jaqueline.almerfors@stockholm.se
 • Eva Strid Lärarförbundet, eva.strid@lararforbundetavdelning.se
Publicerat 2019-05-19
Sista ansökningsdag 2019-07-14

Tillbaka till lediga jobb