AB Stockholmshem, Boende & Lokaler, Boende & Lokaler Stab, Hyresjuridiska enheten

Är du strukturerad och tycker om komplexa frågor? Har du gedigen erfarenhet inom fastighetsrätt? Vill du dessutom ha ett utmanande och omväxlande arbete i ett företag som verkligen gör skillnad i människors vardag? Då är det dig vi söker!

Uppdraget
Hyresjuridiska enhetens uppdrag är att arbeta med störningar och andra avvikelser i hyresförhållanden. Du kommer att vara bolagets expert inom hyresjuridiska frågor avseende bostadslägenheter samt ansvarig för att handlägga och hantera tvister i och utanför domstol. Arbetet innebär nära samarbete med bostadsuthyrare, kundförvaltare, inkassohandläggare, störningsutredare, störningsjour samt Stockholmshems bolagsjurist. Du företräder Stockholmshem externt, exempelvis i hyresnämnden, men också vid möten med våra hyresgäster, sociala myndigheter samt andra bostadsbolag och aktörer i våra bostadsområden. Du rapporterar till chefen för Hyresjuridiska enheten.

Dina arbetsuppgifter
Handlägga ärenden avseende andrahandsupplåtelser, överlåtelser och byten. Handlägga ärenden avseende åtgärdsföreläggande, försäkringstvister, skadestånd och men i nyttjanderätten. Vara behjälplig i ärenden avseende sena och uteblivna betalningar, störningar, tillträden och vanvård av bostadslägenheter samt oriktiga hyresförhållanden. Medla i tvister samt utveckla och underhålla kontakter med såväl interna som externa intressenter. Utveckla arbetssätt samt utbilda medarbetare inom specialistområdet Övriga juridiska frågor som kan uppkomma ingår i rollen.   

Kvalifikationer

  • Juristexamen, helst med inriktning fastighetsrätt.
  • Minst 5 – 10 års dokumenterad erfarenhet av att handlägga och hantera tvister avseende bostadslägenheter i domstol.
  • Goda kunskaper i det svenska språket och bra på att uttrycka sig i både tal och skrift. 

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående, flexibel och strukturerad. Du sätter upp och håller tidsramar, har god pedagogisk förmåga och du arbetar på ett strukturerat sätt med komplexa frågor. Då rollen innebär många kontakter med interna och externa parter vill vi att du har mycket god samarbetsförmåga, är bra på att kommunicera och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken här. Sista ansökningsdag är den 5 maj 2019.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Mundebo, Chef Hyresjuridiska enheten på tel. 08-508 39 421. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Sandra Bergman, HR, tel. 08-508 39 124. Facklig representant för Vision är Patrik Gavander tel: 08- 508 39 611.

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra 27 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare, dvs. lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder hyresgästerna och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende varje dag. Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är ca 350 personer.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2148
Publicerat 2019-04-12
Sista ansökningsdag 2019-05-05

Tillbaka till lediga jobb