Stockholms Stad, Skärholmen SDF, Socialtjänstens administrativa enhet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 14 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 37.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!

Som budget- och skuldrådgivare ingår du i socialtjänstens administrativa enhet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att stötta och hjälpa människor som har ekonomiska svårigheter att planera sin ekonomi. Syftet är att tillsammans med den sökande arbeta fram olika möjliga lösningar som leder till en förbättring av personens privatekonomiska situation. Vanliga lösningar kan vara att göra upp en budget eller upprätta olika typer av betalplaner, förhandla med fordringsägare och att medverka i arbetet med en skuldsaneringsansökan.

I arbetet med skuldsanering kommer du att få hjälpa till med beräkningar, överprövning och överklagan men också bistå de som inte vill ha eller inte uppfyller kriterierna för skuldsanering att ta fram realistiska betalningsförslag.

Du kommer främst arbeta självständigt i ärenden samtidigt som du kommer att ha mycket kontakt och samarbete med berörda myndigheter, fordringsägare, socialtjänst, skola och polis m.fl.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning där ekonomi ingår. Du har erfarenhet av att arbeta med samhällsvägledning och erfarenhet av ekonomiskt arbete, samt gärna även erfarenhet av socialt arbete. Du har därtill en god samhällsorientering och bred privatekonomisk kunskap. Vidare har du goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i Officepaketet.

Som person så tar du egna initiativ och driver dina egna processer. Vid arbetstoppar och pressade situationer är du den som behåller lugnet. Du har stor nytta av din samarbetsförmåga och du kommer att vara framgångsrik i rollen om du värderar ett noggrant och serviceinriktat arbetssätt och bemötande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skärholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7873
Kontakt
  • Maria Thöyrä, enhetschef, 08 508 248 10
Facklig företrädare
  • Anette Petersson, Saco, 08 508 244 20
  • Irina Ben Bekhti, Vision, 08 508 242 63
Publicerat 2018-12-14
Sista ansökningsdag 2018-12-30

Tillbaka till lediga jobb