Hägersten/Liljeholmen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi står inför spännande utmaningar med ett växande stadsdelsområde och verksamheter som utvecklas. Den 1 juli 2020 bildades en ny gemensam stadsdelsförvaltning för Älvsjö och Hägersten-Liljeholmen; Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning.

Vi på stadsdelsförvaltningen tillhandahåller invånarna stöd och service inom bland annat förskola, social omsorg och äldreomsorg. Vill du också ha ett av Sveriges viktigaste jobb? Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utvecklas med oss!

Den kommunala förskoleverksamheten hos oss är den största i Stockholms stad och vi arbetar kontinuerligt och systematiskt med verksamhetens utveckling utifrån det kompetenta barnet och en lärande organisation.

Arbetsplatsbeskrivning

Är du en förskollärare som bjuder på din kompetens och bidrar till arbetsglädje? Motiveras du av att se barns lärande och självständighet utvecklas och har du en förmåga att se möjligheter istället för hinder?

Då är du säkert den vi söker som kan bidra till att utveckla den professionella och välkomnande förskola vi gemensamt bygger.

Vi söker förskollärare till Årstabergs förskolor som består av sju förskolor i Årstaberg/Årstadal/Liljeholmen/. Nu behöver vi två förskollärare till förskolan Spåret vid Årstadals tvärbanestation efter vår omorganisering och två förskollärare till förskolan Höjden, högst upp i Årstaberg. En möjlighet för kollegor som vill arbeta nära varandra.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar med en hög ambition och är ett positivt, kunnigt, och utvecklingsinriktat gäng. Vid senaste förskoleundersökningen hade vi i snitt 95 % nöjda föräldrar på alla våra sju förskolor. Vi värnar en lugn och trygg arbetsmiljö för både barn och pedagoger.

Värdegrunden, förhållningssättet samt bemötandet är grunden och vi har genomfört ett framgångsrikt utvecklingsarbete där vi gjort en grundlig upprustning av lärmiljön så att den fungerar som den tredje pedagogen. Vi arbetar med grupper i gruppen och har skapat gemensamma strukturer och införskaffat ett basmaterial till varje arbetslag för att säkerställa likvärdigheten. Våra ledord som genomsyrar verksamheten är Glädje, Trygghet och ett Lustfyllt lärande.

Med leken som grund tror vi på det kompetenta barnet och arbetar medforskande. Vi arbetar i projekt med ämnesintegrering, med enskilda utmaningar och har ett skickligt kvalitetsteam som bistår i utvecklingen. Vi har återkommande reflektionsmöten och workshops för alla pedagoger samt pedagogiska forum där vi lär av varandra. Vi värnar utbildning, kollegialt lärande och har kommit långt i det digitala lärandet, både gällande teknisk utrustning och digital kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller är på väg att utbilda dig och som med engagemang och nyfikenhet vill vara med och bidra i vårt pedagogiska utvecklings-arbete utifrån förskolans reviderade läroplan. Du skapar trygghet och sätter barnens bästa i fokus. Du är tydlig i din yrkesroll, kan skapa goda relationer och förtroende och är strukturerad men samtidigt idérik och framåtsträvande. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Gärna i januari
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Årstadal/Årstaberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7341
Kontakt
  • Cecilia Lernberg, 0850823818
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet/Anna-Maria Nicastro Johansson , 08-508 23 492
Publicerat 2018-11-18
Sista ansökningsdag 2018-12-02

Tillbaka till lediga jobb