Stockholms Stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

En av våra medarbetare kommer att vara föräldraledig ca: 8 månader och vi söker därför en vikarie under denna period. Arbetsgruppen består av 9 boendestödjare som har sin utgångspunkt på Tunnlandsvägen vid Brommaplan. Vi träffas som regel varje morgon för att se över dagen innan arbetet ute hos klienter och vi har hela Bromma stadsdel som arbetsfält. Målgruppen är vuxna personer, från 18 år och uppåt, med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår att utföra uppdraget från beställare. Det innebär att du gör individuell planering för varje klient såsom att ge stöd till personen i dennes vardag för att kunna hantera sin livssituation så självständigt som möjligt. Det är både praktiska uppgifter i och utanför hemmet samt att ge stöd och hjälp i att strukturera vardagen. Du har även kontakter, vid behov, med berörda i klientens omgivning. Som boendestödjare har du ett antal klienter som du är stödperson för, tillsammans med en kollega. Du har ansvar för löpande dokumentation, skriva genomförandeplaner samt uppföljningar i dokumentationssystemet ParaSoL.

Kvalifikationer

Ett krav är som lägst gymnasieutbildning; Vård- och omsorgsprogrammet med inriktning psykiatri, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för arbetet. Meriterande är om du har grundläggande MI-utbildning. Även utbildning i neuropsykiatri är en merit.

Ett annat krav är dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionsnedsättningar, exempelvis arbete som boendestödjare eller skötare inom socialpsykiatri, psykiatri eller neuropsykiatri.

Du ska ha god förmåga att samarbeta, planera, strukturera och organisera ditt arbete. Dokumentation är en del av arbetet varför det är viktigt att du har förmåga att uttrycka dig väl i skrift samt har datorvana. Det är önskvärt att du är förtrogen med gällande lagstiftning för målgruppen och det är meriterande om du har kunskap i stadens dokumentationssystem ParaSoL.

Övrigt

Normalarbetstiden är f.n vardagar dagtid men det kan bli aktuellt med kvällar och helger. Vi har regelbunden handledning, möjlighet att utnyttja friskvårdstimme och friskvårdssubvention.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2 januari
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Bromma
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7149
Kontakt
  • Katarina Dahlin, Bitr. Enhetschef, 0850806040
Facklig företrädare
  • Kamilla Lantz, Vision, 0850806999
Publicerat 2018-11-09
Sista ansökningsdag 2018-11-23

Tillbaka till lediga jobb