Stockholms Stad,Arbetsmarknadsförvaltningen,Utveckling och utredningsstaben

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade
arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.

På Arbetsmarknadsförvaltningens huvudkontor finns Utvecklings- och utredningsstaben. Inom staben jobbar vi med att utreda och att initiera, leda och stödja utveckling inom vuxenutbildning och arbetsmarknadsområdet. Vi bidrar också till att samordning och samverkan fungerar mellan verksamheter. Uppdragen är spännande och av skiftande karaktär. De genomförs ofta tillsammans med andra kollegor inom staben eller kollegor inom förvaltningens verksamheter och ibland med externa aktörer. Våra medarbetare har en bredd av kompetenser, bland annat jobbar socionomer, statsvetare och studie- och yrkesvägledare hos oss.

Nu har staben på arbetsmarknadsförvaltningen behov att rekrytera en ny roll som koordinator, som ska utveckla kommunikationen kring arbetet med nyanlända stockholmare och för att öka möjligheterna för deras etablering och inkludering i samhället.

 

Vill du bidra till ett Stockholm för alla?

I rollen som koordinator ligger tyngdpunkten på att samordna, omvärldsbevaka, kommunicera och sprida information och kunskaper om frågor som rör nyanlända.

Rollen innebär bland annat att arrangera och medverka i workshops och temadagar både inom staden, i andra städer och internationellt. Sprida kunskap genom intranätets samarbetsyta och andra kanaler samt lägga upp aktuell information, rapporter och statistik.

Placering är på arbetsmarknadsförvaltningen, men rollen är rörlig inom Stockholm Stad och resor utanför Stockholm kan förekomma.

Kvalifikationer/kompetenskrav

 • Aktuell erfarenhet av att jobba med nyanlända
 • Högskolekompetens inom samhällsvetenskap
 • Dokumenterad aktuell erfarenhet av att publicera information i digitala webbaserade verktyg
 • Mycket goda kunskaper i Office
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket och god förmåga att utrycka sig väl i både tal och i skrift

 • Goda kunskaper i engelska i både tal och i skrift

 • Aktuell arbetslivserfarenhet med kommunikationsinsatser i/för stora organisationer

 

Meriterande:

 • Kompletterande utbildning inom kommunikation

Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik. Du kommer att trivas i rollen om du brinner för frågor som rör nyanlända, kommunikation och omvärldsbevakning.

Meriterande är om du har erfarenhet från en roll som kommunikationsstrateg eller motsvarande. Du har ett intresse av att samordna, informera och kommunicera. Du är självgående, tar initiativ och ansvar för att driva dina arbetsuppgifter och aktiviteter framåt samt om du tycker om variationen av att arbeta såväl självständigt som i team. Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du arbetar bra med andra människor, tycker om att skapa goda relationer och är tillmötesgående i ditt beteende. För att trivas hos oss bör du ha en öppen attityd och vilja vara med och utveckla såväl dig själv som vår verksamhet.

Vi erbjuder dig:

 • Utvecklingsorienterad arbetsplats där det händer mycket hela tiden
 • Kompetensutveckling
 • Flexibel arbetstid
 • Friskvårdsbidrag
 • Sommar-/vintertid

Välkommen med din ansökan!

 

Övrigt

Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas och göra skillnad tillsammans med engagerade och kvalificerade kollegor. Möjlighet till handledning och kontinuerlig kompetensutveckling. En god arbetsmiljö och friska medarbetare är viktigt för oss.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7148
Kontakt
 • Pernilla Unell - Chef biträdande, 08-50835507
 • Morgan Sehlberg - HR-konsult, 08-50811722
Facklig företrädare
 • Jösta Claesson - Vision, 08-50825229
 • Carl Korch - SACO, 08-50847960
Publicerat 2018-11-09
Sista ansökningsdag 2018-11-25

Tillbaka till lediga jobb