Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Gymnasieavdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. 

Arbetsplatsbeskrivning

Anna Whitlocks gymnasium kommer att bli stadens största gymnasieskola med ca 2200 elever fullt utbyggd och vi erbjuder de högskoleförberedande programmen ES, EK, NA, SA och TE, med olika inriktningar. Våra lokaler ligger mycket centralt, nära stadshuset, på Kungsholmen.  Skolan startade i augusti 2018 med 720 elever i årskurs 1 och därtill är Östra Real inhysta i skolans lokaler till december 2019. Till nästa läsår kommer skolan att ha ca 1450 elever, en fördubbling jämfört med i år.

Anna Whitlocks gymnasium ska vara en skola för bildning och innovation. Vår tids stora frågor, så som de uttrycks i de globala målen, genomsyrar verksamheten vid AW. Vi är en skola med fokus på utbildning för hållbar utveckling.

Bildning beskriver ett sätt att vara och förhålla sig till omvärlden. Bildning är livslångt och gäller livets alla områden, det förändrar vårt sätt att se på oss själva, varandra och världen. På Anna Whitlocks gymnasium tillägnar sig eleverna en bildningsnivå som leder till självständighet, integritet och tillit till den egna förmågan.

Innovation förknippas med mod, kreativitet och att använda kunskaper för att våga och vilja ta initiativ till språng mot något nytt och okänt, att erövra handlingskompetens.

För att kunna förverkliga skolans identitet och profiler kommer skolan att ha ett nära samarbete med högskolor/universitet, organisationer och företag.

Skolan organiseras i programöverskridande undervisningsteam som leds av karriärlärare. EHT utgör också ett team med utvecklingsledare. Skolledningen består nu av rektor, två biträdande rektorer samt en administrativ chef. Den pedagogiska ledningsgruppen inkluderar även alla teamledare.


Den här annonsen riktar sig till dig som är lärare i samhällskunskap och historia.

Arbetsbeskrivning

Förutom undervisning och de uppgifter som är kopplade till det så kommer du tillsammans med dina kollegor att delta i och bidra till det roliga och utmanande arbetet med att fortsätta utveckla ny skola. Till en början kommer stort fokus att ligga på att konkretisera och omsätta skolans vision till undervisning och lärande för våra elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet för gymnasiet i samhällskunskap och historia, (ev. även annat ämne) och i din ansökan har bifogat lärarlegitimation och behörighetsförteckning.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har kompetens som innebär att du:

 • har ett stort intresse av att bygga upp en ny verksamhet med allt vad det innebär av flexibilitet, uthållighet och kreativitet
 • med en holistisk syn på skolans verksamhet är med och tar ansvar för hela skolans utveckling
 • har djupa och breda ämneskunskaper
 • ser som självklart att samverka med andra för att lyckas med ditt och skolans uppdrag
 • har ett stort engagemang i undervisning och arbetar för alla elevers utveckling
 • skapar en trygg lärandemiljö och har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas
 • reflekterar över din praktik och hur den kan utvecklas genom utvärdering och tillämpning av aktuell forskning
 • är van att använda digitala verktyg både i undervisning och pedagogisk administration
 • strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt
 • har tankar om hur skolans vision kan omsättas i undervisning och lärande

Det är meriterande om du i olika sammanhang har bidragit till kollegors kunskapsutveckling.

Är du den vi söker?

Då välkomnar vi din ansökan som för att vara komplett ska innehålla följande:

CV, personligt brev, lärarlegitimation med behörighetsförteckning och andra betyg och handlingar som styrker ditt CV. Dessutom vill vi att du filmar dig själv med hjälp av t ex en smartphone där du beskriver ett undervisningstillfälle då du kände att det inte blev som du tänkt/planerat. Vad hände? Hur hanterade du det och framför allt, vad lärde du dig? Filmen ska vara max två minuter lång och du skriver in länken till filmen i det personliga brevet.

Vi kommer läsa ansökningar och påbörja intervjuer under ansökningstiden.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6859
Kontakt
 • Carina Rudolph Lundberg, biträdande rektor, carina.rudolph.lundberg@stockholm.se
 • Ove Sköld, biträdande rektor, ove.skold@stockholm.se
Facklig företrädare
 • Markus, Jönsson, LR, markus.jonsson@stockholm.se
 • Sarmad Aljarah, Lärarförbundet, gymnasiet@stockholm.lararforbundet.se
Publicerat 2018-11-09
Sista ansökningsdag 2018-11-23

Tillbaka till lediga jobb